Σάββατο 31 Αυγούστου 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η Σύγκλητος στηρίζει τους διωκόμενους συνδικαλιστές

Με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης θα δικαστούν στις 24 Οκτώβρη ο Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων ΑΠΘ και 5 μέλη της απελθούσας διοίκησης του συλλόγου μελών ΔΕΠ του ΑΠΘ, για την παρέμβασή τους στη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής των εκλογών για το συμβούλιο του Ιδρύματος, που είχε πραγματοποιηθεί στις 8/2/2012.

Με ομόφωνο ψήφισμά της η Σύγκλητος του ΑΠΘ εκφράζει τη στήριξή της στους διωκόμενους. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «είναι παγίως αντίθετη προς οποιαδήποτε ατομική ή συλλογική πράξη διατάραξης των ακαδημαϊκών λειτουργιών, ή των οποιωνδήποτε εκδηλώσεων εντός του ακαδημαϊκού χώρου, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν η διατάραξη γίνεται με αξιόποινο τρόπο.

Είναι ωστόσο σε θέση να γνωρίζει, μετά την ολοκλήρωση σχετικής ΕΔΕ που διεξήγαγε ο Πρόεδρος, σήμερα, του Τμήματος Ιατρικής καθηγητής Αλ. Γαρύφαλλος, αλλά και με βάση τον ευρύτερο σχετικό διάλογο των μελών του ΑΠΘ, ότι καμία αξιόποινη πράξη δεν προέκυψε να έχει τελεστεί εξατομικευμένα από τους διωκόμενους συναδέλφους.

Εχει επίγνωση ότι η δίωξη ή τιμωρία οποιουδήποτε ανθρώπου χωρίς ο ίδιος να έχει τελέσει κάποια άδικη πράξη προσβάλλει τα δικαιοκρατικά θεμέλια της ελληνικής και της διεθνούς έννομης πράξης.

Ως εκ τούτου εμπιστεύεται την ελληνική ποινική δικαιοσύνη για την αυτονόητη διόρθωση του λάθους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ