Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΡΑΚΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΡΑΚΗΣ
φωτο

Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα από τον «Ριζοσπάστη» για το θάνατο του συντρόφου ΑΓΗ ΣΑΜΑΡΑΚΗ. Ζήσαμε πολλά χρόνια στην προσφυγιά αλλά και στο ΔΣΕ. Ευγενικός και καλοσυνάτος σε συντρόφους και φίλους που τον γνώρισαν. Ασβεστη θα μείνει η μνήμη του.

Στη συντρόφισσα της ζωής του και του αγώνα, Δήμητρα, και στα παιδιά του, Κώστα και Γιάννη, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Στη μνήμη του, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Βέροιας.

Κωτούζα Φρόσω, Βέροια

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΡΑΚΗ προσφέρω 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικού Μενιδίου Αττικής.

Μπάμπης Τενές

***

φωτο (χαρτί)

Στις 28 Αυγούστου του '13 κηδέψαμε άλλον έναν άνθρωπο αγωνιστή της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, την ΞΕΝΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ. Η Ξένη Παπαντωνίου, μια γυναίκα με αξιοπρέπεια σε όλη της τη ζωή, αγωνίστηκε για τα ιδανικά του επιστημονικού σοσιαλισμού - κομμουνισμού, για τη λευτεριά του λαού μας. Η σεμνότητα και η αγωνιστική της πορεία αποτελούν μάθημα και παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές. Ολη της η ζωή ήταν αφιερωμένη στο Κόμμα, το ΚΚΕ, που μέσα από τις γραμμές του πάλευε με σεμνότητα, συνέπεια και αφοσίωση για το δίκαιο του λαού μας και, ειδικότερα, για το καλό της εργατικής τάξης σε όλον τον κόσμο.

Από τους συναγωνιστές που παραβρέθηκαν στην κηδεία της πολλοί ήταν αυτοί που εμπνεόμενοι από τον τρόπο που έζησε, έδωσαν υπόσχεση να ακολουθήσουν τα βήματά της.

Στη μνήμη της Ξένης Παπαντωνίου, τα εγγόνια της, Μάνθος και Ξένια, προσφέρουν 20 ευρώ στον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» και 30 ευρώ στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ».

* Στη μνήμη της αγαπημένης μας θείας Ξένης, προσφέρουμε 100 ευρώ για το ΚΚΕ. Η θεία Ξένη θα μείνει για πάντα ζωντανή στη μνήμη μας γιατί για μας ήταν ο πιο καλός, γλυκός, έντιμος και δραστήριος άνθρωπος που γνωρίσαμε ποτέ.

Αγησίλαος Σαμαράκης
Αγησίλαος Σαμαράκης
Τα ανίψια: Σοφοκλής και Τζούλη Εμμανουηλίδου

  • Με κάθε σεβασμό σε όσους και όσες στάθηκαν δίπλα μας στο βαρύ πένθος που ακολούθησε την απώλεια της αγαπημένης μας συζύγου, μητέρας και γιαγιάς, ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ που μας άφησε διαθήκη τον αγώνα, με μπροστάρη πάντα το ΚΚΕ.

Σας ευχαριστώ όλους θερμά.

Με συντροφικότητα, Παπαντωνίου Γιώργος


ΠΟΛΥΞΕΝΗ (ΞΕΝΗ) ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΠΟΛΥΞΕΝΗ (ΞΕΝΗ) ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ