Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Μεθοδεύσεις αποκλεισμού μικρών εμπόρων από εκλογές

Καταγγελία της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων»

Μεθοδεύσεις αποκλεισμού των μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων από τις εκλογές που πραγματοποιούνται σήμερα στον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης, με στόχο την αλλοίωση των συσχετισμών, καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων».

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε χτες η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» κατήγγειλε ότι μήνες τώρα παίζεται ένα στημένο παιχνίδι που ξεκίνησε με την προσφυγή κάποιων εμπόρων για τη λήξη της θητείας της απερχόμενης διοίκησης και το διορισμό νέας προσωρινής διοίκησης από το Πρωτοδικείο. Οπως είπαν, η προσωρινή διορισμένη διοίκηση του Συλλόγου καταρχήν πέταξε έξω από σύνθεσή της τα μέλη της ΑΣΕ και στη συνέχεια προχώρησε σε περίπου 350 εγγραφές μελών από το παράθυρο. Απέρριψαν την πρόταση της ΑΣΕ να μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι μικροί επαγγελματίες - αυτοαπασχολούμενοι χωρίς την καταβολή εισφορών ή έστω με ένα συμβολικό αντίτιμο του 1 ευρώ, λόγω της υπάρχουσας οικονομικής κατάστασης. Ανέβαλε τις Γενικές Συνελεύσεις που είχαν αποφασιστεί από το προηγούμενο ΔΣ. Ετσι, σήμερα στις 2.30 μ.μ., με συνοπτικές διαδικασίες, καλεί σε πρώτη Γενική Συνέλευση που τη βάφτισε τρίτη και αμέσως μετά, στις 4 μ.μ., ξεκινά τις εκλογές.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» σημειώνει ότι για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ο ρόλος της πλειοψηφίας του Εμπορικού Συλλόγου ως μηχανισμού συμβιβασμού στην κυβερνητική πολιτική και υπονόμευσης της κάθε αγωνιστικής διάθεσης των αυτοαπασχολούμενων. Οπως αναφέρει «μπροστά στην αγωνία τους να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της συγκυβέρνησης και της συμβιβασμένης ΕΣΕΕ, δε δίστασαν να μεθοδεύσουν και τις εκλογές». Και καλεί όλους τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους εμπόρους, είτε είναι οικονομικά τακτοποιημένοι, είτε όχι, να δώσουν το «παρών» στη Γενική Συνέλευση και όλοι μαζί να διεκδικήσουν ανοιχτές εκλογές για όλους, για ένα Σύλλογο αγωνιστικό, διεκδικητικό, που θα μπορεί να ανταποκριθεί σ' αυτά που έρχονται και στις ανάγκες όλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ