Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
«Μονάδα είσπραξης» για το ΦΑΠ του 2010

Την ενεργοποίηση της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης του υπουργείου Οικονομικών για την είσπραξη του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) του 2010 προαναγγέλλει έμμεσα η κυβέρνηση, με αφορμή τον εντοπισμό φορολογουμένων που δεν έχουν πληρώσει το φόρο αυτό. Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο, οι εφορίες πρέπει να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους των δηλώσεων ΦΑΠ, προκειμένου να γίνει άμεσα η εκκαθάρισή τους, με στόχο «η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, το υπουργείο έστειλε στις εφορίες αναλυτικά στοιχεία με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές για Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, φορολογουμένων τους, και ζητάει «να ελεγχθούν αυθημερόν αν οι συγκεκριμένοι οφειλέτες έχουν υποβάλει ανακλητικές - τροποποιητικές δηλώσεις φόρου ακίνητης περιουσίας έτους 2010» και να γίνει άμεσα «καταχώρηση - εκκαθάριση αυτών». Η διαδικασία αφορά κύρια ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας, αφού το 2010 ίσχυαν οι ρυθμίσεις βάσει των οποίων απαλλάσσονταν από το φόρο ιδιοκτησίες ακινήτων αξίας μέχρι και 400.000 ευρώ.

  • Στο μεταξύ άρχισε να καταφτάνει με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ το χαράτσι του 2013, για τα ακίνητα. Τον επαχθή αυτό φόρο που επέβαλαν τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μαζί με το ΛΑ.Ο.Σ. και τη ΔΗΜΑΡ. Με τους λογαριασμούς αυτού του μήνα έρχεται η πρώτη δόση του χαρατσιού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ