Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παλιά τους τέχνη κόσκινο...

Θάψανε τους εργάτες των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, τώρα έχουν βάλει πλώρη να θάψουν και τους εργάτες στα ΕΑΣ, στην ΕΛΒΟ και την ΠΥΡΚΑΛ. Λόγος γίνεται για τους εργατοπατέρες σε ΓΣΕΕ και ΠΟΕΜ, κατά κύριο λόγο, ενώ δεν πάνε πίσω και οι ανάλογοι συνδικαλιστές μέσα στα ίδια τα εργοστάσια.

Κατά τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, είναι αποπροσανατολιστική κάθε αναφορά στην ΕΕ, σχετικά με τις ευθύνες της για το κλείσιμο των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ. Οσο για τους αγώνες, ο ίδιος δηλώνει ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται θα αντιμετωπιστεί με το να βάλει σε διάφορα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρουμ το θέμα, προκαλώντας έτσι τη γνωστή απάντηση για τη γελάδα που αποπατεί. Ανάλογη είναι η στάση και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που πηδάνε μέχρι εκεί πάνω μόλις τους θίξεις την ΕΕ.

Ολοι μαζί αποδέχονται τη λογική της ΕΕ, συζητάνε για το αν είναι παράνομες οι κρατικές ενισχύσεις στις επιχειρήσεις και ψάχνουν για κάποιο μοντέλο διαχείρισης που θα τους βγάλει από τα αδιέξοδα.

Οταν οι ίδιοι οι εργάτες μέσα στα εργοστάσια ζητάνε να έχουν λόγο στην εξέλιξη, μαρμάγκα που τους έφαγε. Οπως κατάγγειλε προχτές η «Δημοκρατική Συνεργασία» στην ΕΛΒΟ, οι ταξικές δυνάμεις εδώ και μέρες ζητάνε να αποφασίσει η ΠΟΕΜ απεργία. Η απάντηση είναι ...άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Οι εργατοπατέρες κάνουν παρέλαση μπροστά στις κάμερες, δίνουν σόου με φόντο το Λευκό Πύργο, αλλά κρατάνε τους εργάτες πίσω απ' τα κάγκελα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ