Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΣΕ ΙΚΑ
Αποδυναμώνει τον αγώνα των εργαζομένων

«Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (...) θα έπρεπε να απορροφήσει σημαντικό κομμάτι του πλεονάζοντος προσωπικού του δημοσίου τομέα. Σας καλούμε αυτή την ύστατη στιγμή να αποσύρετε την απόφαση για συμμετοχή του ΙΚΑ στην κινητικότητα - διαθεσιμότητα και να μετατρέψετε το ΙΚΑ σε χώρο υποδοχής υπαλλήλων»! Αυτό είναι το περιεχόμενο που επιδιώκει να προσδώσει στον αγώνα των εργαζομένων η πλειοψηφία στην ηγεσία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ), όπως φαίνεται από την επιστολή που έστειλε στον υπουργό Εργασίας πριν ένα μήνα. Μια πλειοψηφία που συναποτελείται από τη «Δημοκρατική Συμπαράταξη» (προέλευσης ΠΑΣΚ που τώρα φαίνεται να υιοθετεί τη φρασεολογία και τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ), την ΕΑΣΠ (ΣΥΡΙΖΑ), την παράταξη «Πρώτα οι Συνάδελφοι» (επίσης προέλευσης ΠΑΣΚ) και τη ΔΑΚΕ.

Σε απλά ελληνικά, οι δυνάμεις αυτές στηρίζουν την αξιολόγηση - διαθεσιμότητα - κινητικότητα που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις και υποβαθμίζει καίρια υπηρεσίες και τομείς κοινωνικού χαρακτήρα. Παράλληλα, προβάλλουν το αίτημα να εξαιρεθούν από την κινητικότητα οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ και ταυτόχρονα να πληρωθούν οι κενές οργανικές θέσεις του Ιδρύματος μέσω αυτής! Μια θέση που αποδυναμώνει τον ίδιο τον αγώνα των εργαζομένων του ΙΚΑ καθώς οδηγεί στη διαίρεση αντί στο συντονισμό με τους άλλους κλάδους, ο οποίος αποτελεί αναγκαίο όρο για να δοθεί αποτελεσματική απάντηση στην ενιαία ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.

Είναι η ίδια πλειοψηφία που θέλει τους εργαζόμενους υποχείρια των στοχεύσεών της, περιορίζοντας το στόχο της πάλης μόνο στο να αλλάξει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρός της, Γ. Κυριακόπουλος, στρώνοντας έτσι το έδαφος για την ανάδειξη μιας άλλης κυβέρνησης - διαχειριστή του καπιταλισμού. Ο στόχος που συστηματικά καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί πλέον δηλωμένη πρόθεσή του να αξιοποιήσει γι' αυτό τους αγώνες των εργαζομένων.

Γι' αυτό δε θέλουν τους εργαζόμενους πρωταγωνιστές του αγώνα. Γι' αυτό εμποδίζουν την ουσιαστική συζήτηση στις Γενικές Συνελεύσεις, αποκλείουν από τις ψηφοφορίες τις προτάσεις των ταξικών δυνάμεων. Χαρακτηριστικό είναι το ότι στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας οι δυνάμεις αυτές απέφυγαν να τοποθετηθούν στην κριτική που τους άσκησαν οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις αλλά και να πάρουν θέση στην πρόταση για συγκρότηση απεργιακών επιτροπών, παρεμβάσεων που θα οικοδομούν τη συμμαχία με τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ