Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τη χυδαία προπαγάνδα της ΕΕ

Παρέμβαση στην Ευρωβουλή για τις εξελίξεις στη Συρία

Τις μεγάλες ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην προετοιμασία της στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ, κρατών μελών της ΕΕ και των συμμάχων της ενάντια στο συριακό λαό, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, στην τοποθέτησή του σήμερα, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στη συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις και την κατάσταση στη Συρία. Καταδικάζοντας τη χυδαία προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών, που επιχειρεί να δικαιολογήσει έναν ακόμη εγκληματικό πόλεμο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, τόνισε στην παρέμβασή του τα εξής:

«Οι λαοί αντιδρούν στην ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ, κρατών μελών της ΕΕ και των συμμάχων τους κατά της Συρίας, με αυξημένους κινδύνους για γενικευμένο πόλεμο στην ευρύτερη περιοχή.

Η ΕΕ έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί επέβαλε οικονομικές και εμπορικές κυρώσεις στη Συρία, αναγνώρισε τους αντικαθεστωτικούς ως επίσημους συνομιλητές της και διευκόλυνε το στρατιωτικό εξοπλισμό τους με την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών στις 28 Μάη 2013, ανοίγοντας το δρόμο της στρατιωτικής επέμβασης ενάντια στη Συρία.

Η σκύλευση από τη χυδαία προπαγάνδα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, παιδιών, γυναικών, αθώων ανθρώπων, που δολοφονήθηκαν με συμβατικά και χημικά όπλα στις ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές επεμβάσεις, προκαλεί την οργή και την αγανάκτηση των λαών.

Ποιος λαός μπορεί να αποδεχθεί ότι τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ, της ΕΕ και των μονοπωλίων για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της, μπορούν να τους αναγορεύουν ως τιμητές της διεθνούς νομιμότητας;

Οι λαοί δεν αποδέχονται την ιμπεριαλιστική στρατηγική ΗΠΑ, ΕΕ και των συμμάχων τους, απορρίπτουν τους ισχυρισμούς και τα προσχήματά τους. Είναι αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα των λαών να καθορίζουν το μέλλον τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ