Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ευρωπαϊκή Ενωση, μεγάλο κεφάλαιο και κυβέρνηση σφίγγουν καθημερινά όλο και πιο σφιχτά τη θηλιά της εκμετάλευσης. Στον ένα μετά τον άλλο τους τομείς που αφορούν τη ζωή της εργατικής τάξης η επίθεση είναι ανελέητη. Παράλληλα ανοίγοντας επιλεκτικά μέτωπα πότε με τη μια κατηγορία εργαζομένων και πότε με την άλλη ξεκόβει το ένα τμήμα από το άλλο. Ομως η επίθεση είναι μία και ενιαία. Για εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, από κοντά και για τους μικρο-αυταπασχολούμενους. Η εργατική τάξη αντιδρά σ' αυτήν ή την άλλη περίπτωση, αλλά συνολικά τη δύναμή της δεν την έχει δείξει. Εντοπίζοντας αυτό το γεγονός και την ανάγκη οι εργάτες να περάσουν πράγματι στην αντεπίθεση, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, παράλληλα με την αποφασιστική ενίσχυση των καθημερινών αγωνιστικών μετώπων, οργανώνουν τη συνολική απάντηση της εργατικής τάξης έτσι που αυτή να χαρακτηρίζεται από μεγάλη συμμετοχή και να έχει καθαρή τη γραμμή σύγκρουσης. Το πλαίσιο διεκδίκησης διαμορφώνεται από την ανάγκη: να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο για τις συλλογικές συμβάσεις, να υπογραφεί ΕΓΣΣΕ με βασικό μισθό τα 751 ευρώ. Να επανέλθει η υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ. Επίδομα ανεργίας για όλους, με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Καμιά απόλυση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ανάκληση όλων των μειώσεων που έχουν επιβληθεί στις συντάξεις. Επαναφορά 13ης και 14ης επικουρικής σύνταξης. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Να πληρώνει το κράτος και οι εργοδότες που έχουν την ευθύνη για τα ελλείμματα στα επικουρικά ταμεία. Επιστροφή των λεηλατημένων αποθεματικών. Οχι στη φοροληστεία και όλα τα χαράτσια, καμία κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην κατοικία.

Ηδη η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ έχει εξαγγείλει για τις 5 του Οκτώβρη παναττικό συλλαλητήριο, ενώ σ' όλη τη χώρα εκείνες τις μέρες θα αναπτυχθούν ανάλογες συγκεντρώσεις.

Παράλληλα, ενόψει αυτής της αγωνιστικής προετοιμασίας, η ΕΓ του ΠΑΜΕ έχει επεξεργαστεί αναλυτικά κείμενα που αφορούν τόσο τα ζητήματα ανασύνταξης του κινήματος ώστε αυτό να είναι ικανό να αντιμετωπίσει την επίθεση, όσο και τα ειδικά μέτωπα που ανοίγονται: Μισθοί - Εργασιακό (το κείμενο παρουσιάστηκε στον «Ριζοσπάστη» της 10ης Σεπτέμβρη) και Κοινωνική Ασφάλιση (το κείμενο παρουσιάζουμε στο σημερινό φύλλο μας). Τα κείμενα μπαίνουν για συζήτηση στα συνδικάτα ώστε να ενισχυθεί το οπλοστάσιο των επιχειρημάτων καθώς αποδεικνύουν μέσα από την ανάγλυφη παρουσίαση της κατάστασης το γιατί είναι μονόδρομος για την εργατική τάξη η αντεπίθεσή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ