Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΜΗΤΤΟΣ - ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΑΣ
Πλατιά λαϊκή στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων

Από τη χτεσινή παρέμβαση έξω από το εργοστάσιο του Υμηττού
Από τη χτεσινή παρέμβαση έξω από το εργοστάσιο του Υμηττού
Κάλεσμα στους εργαζόμενους των «Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων» να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της κυβέρνησης και της τρόικας και να αγωνιστούν για να ματαιώσουν τα σχέδιά τους, απηύθυναν χτες οι ταξικές δυνάμεις με μια μαζική εξόρμηση έξω από το εργοστάσιο των ΕΑΣ στον Υμηττό.

Μαζί με τους μεταλλεργάτες βρέθηκαν και οι Λαϊκές Επιτροπές Ηλιούπολης και Βύρωνα, καθώς και μαζικοί φορείς της Δάφνης - Υμηττού. Εκεί ήταν και αντιπροσωπείες της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, της Ομοσπονδίας Φαρμάκου, αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), καθώς και του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΒΓΑ, αναδεικνύοντας πως το ζήτημα των αμυντικών βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ, αφορά το σύνολο του λαού.

Από τα χαράματα και για περίπου δύο ώρες, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ενημέρωναν τους εργαζόμενους για τις τελευταίες εξελίξεις και για την απάντηση που πρέπει να δώσουν σε συντονισμό με τις υπόλοιπες αμυντικές βιομηχανίες, με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και συνολικά τους μεταλλεργάτες. «Θέλουν να παραδώσουν την αμυντική βιομηχανία της χώρας στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου. Μια τέτοια εξέλιξη δεν εξυπηρετεί τα δικά μας συμφέροντα, τα συμφέροντα των εργαζομένων. Ενωμένοι με τα ταξικά συνδικάτα να αποτρέψουμε αυτήν την καταστροφή, να ανοίξουμε το δρόμο για βαθιές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της κοινωνίας», σημείωναν από την ντουντούκα. Με πανό «Οχι στη συρρίκνωση των ΕΑΣ - ΕΛΒΟ - ΕΑΒ - Συμβάσεις - Χρηματοδότηση για την αμυντική βιομηχανία» της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Μεταλλεργατών και «Οχι στο κλείσιμο των ΕΑΣ» από το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, τα ταξικά συνδικάτα μοίραζαν ανακοινώσεις στους εργαζόμενους που προσέρχονταν στο εργοστάσιο.

Τα συνθήματα έδιναν το στίγμα: «Αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική, των μονοπωλίων είναι εντολή» και «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». Ταυτόχρονα από την ντουντούκα καλούσαν τους εργάτες των ΕΑΣ να βρεθούν στο αυριανό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ έξω από την πύλη της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ