Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΗ
Συνεχίζει να διχάζει το Κατάρ

Η ανάληψη του Μουντιάλ του 2022 από το Κατάρ συνεχίζει να προκαλεί διαφωνίες σχετικά με την ορθότητα της επιλογής σε μια χώρα όπου το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές. Μάλιστα, γι' αυτό τον λόγο οι συζητήσεις για διεξαγωγή της διοργάνωσης χειμώνα δεν έχουν σταματήσει να απασχολούν τους αρμοδίους του ποδοσφαίρου, όπως και οι σκέψεις αλλαγής έδρας. Οπως και οι συζητήσεις για το εαν ήταν σωστή ή λάθος επιλογή. Χτες ο επικεφαλής της διοργανώτριας αρχής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ, Χασάν Αλ-Ταβάντι, απέρριψε κατηγορηματικά όλα τα σενάρια που θέλουν τη χώρα του να μην είναι η οικοδέσποινα της διοργάνωσης. Αυτό ήρθε σαν απάντηση στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΦΙΦΑ Ζεπ Μπλάτερ, ότι η επιλογή Κατάρ ίσως και να ήταν λάθος. Πάντως, πέρα απ' τα διαδικαστικά και κλιματολογικά θέματα, η διοργάνωση του Κατάρ τα τελευταία χρόνια έχει μπει στο στόχαστρο και για τον τρόπο επιλογής του ως διοργανώτρια χώρα, καθώς έχουν βγει στην επιφάνεια σκάνδαλα δωροδοκίας.

  • Η δήμαρχος της Μαδρίτης, Αννα Μποτέγια, ανακοίνωσε πως η πόλη δε θα διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 μετά την απώλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη δέχθηκε αρκετές επικρίσεις αφού δεν ήταν λίγοι αυτοί εντός Ισπανίας που την θεώρησαν τον ...αδύναμο κρίκο της ισπανικής αποστολής διεκδίκησης.
  • Με καθυστέρηση εννιά μηνών ο Λανς Αρμστρονγκ επέστρεψε και το χάλκινο μετάλλιο που είχε κερδίσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000. Το θέμα δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνόδου της ΔΟΕ στην Αργεντινή, όταν και αποκαλύφθηκε πως ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της ποδηλασίας είχε ...ξεχάσει τη συγκεκριμένη υποχρέωση. Υπενθυμίζεται ότι από τον Αμερικανό ποδηλάτη έχουν αφαιρεθεί όλες οι διακρίσεις αφού αποδείχθηκε ότι ήταν ντοπαρισμένος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ