Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται

Ετσι λέει ένα ρητό και μάλλον ισχύει. Στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής φιλοξενείται εδώ και μερικές μέρες άρθρο το οποίο υπογράφει κάποιος Γιώργος Μάστορας, που προσπαθεί να μας πει ότι: επειδή κάποιοι σημερινοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι πέρασαν, κάπου, κάποτε πριν 25 - 30 χρόνια, από την ΚΝΕ αυτό είναι που ευθύνεται για τη στάση των συγκεκριμένων σήμερα. Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή... Το άρθρο των φασιστοειδών αντιγράφει άλλο άρθρο που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στην «Εφημερίδα των Συντακτών», που το υπογράφει ο γνωστός Φώτης Παπούλιας, «μάστορας» κι αυτός στον αντικομμουνισμό. Η αντιγραφή του άλλου Μάστορα απλά «φωτή»ζει δύο πράγματα:

-- Οτι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ μπορούν και ξέρουν να ξεβράζουν ό,τι είναι ξένο με τις αρχές, τις αξίες, τα ιδανικά και το σκοπό του αγώνα μας. Ο,τι σαπίζει και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο στόχο και τη δράση για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων ξεβράζεται και το μαζεύουν όλοι οι υπόλοιποι...

-- Οτι όλοι οι υπόλοιποι, από δυνάμεις του «συνταγματικού τόξου», δήθεν αντιφασίστες (όπως η «Εφημερίδα των Συντακτών»), μαζί με οπορτουνιστές και κάτι ναυάγια της ταξικής πάλης αλλά και με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, μαζί με κάποιους «περαστικούς», από αυτούς που αναφέρουν στο άρθρο, έχουν ένα κοινό: τον αντικομμουνισμό. Συναντιούνται σε ένα κοινό στόχο, ενάντια στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ, τη δύναμη κρούσης του λαού και της νεολαίας στον αγώνα για την απελευθέρωση από τα εκμεταλλευτικά δεσμά.

Μιας κι αυτούς που αναφέρετε σας τούς έχει χαρίσει η ζωή και τούς έστειλε μαζί με σας στο κάδρο του συστήματος που όλοι υπερασπίζεστε! Του σάπιου και ξεπερασμένου για τις λαϊκές και κοινωνικές ανάγκες καπιταλιστικού συστήματος.

ΥΓ: Το άλλο τυχαίο είναι ότι και τα δύο άρθρα είναι γραμμένα με την ίδια αφορμή. Τα 45 χρόνια της ΚΝΕ. Τους ίδιους εφιάλτες βλέπουν μάλλον...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ