Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ
Κόβουν το νερό σε νοικοκυριά λόγω χρεών

Ανακοίνωση των Κομματικών Οργανώσεων Θέρμης του ΚΚΕ

Την ανάλγητη και ταξική επιλογή της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης και της διοίκησης του Δήμου Θέρμης, που προχωρούν σε διακοπές υδροδότησης λόγω χρεών σε δεκάδες λαϊκά νοικοκυριά του δήμου, ανάμεσά τους σε οικογένειες ανέργων, φτωχών εργατών επαγγελματιών και αγροτών, συχνά και με προβλήματα υγείας, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στους φουσκωμένους λογαριασμούς, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι κομματικές οργανώσεις Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΥΑ Θέρμης έχει εκδώσει εντολές για τη διακοπή της υδροδότησης λόγω χρεών σε περίπου 150 σπίτια. Τις προηγούμενες μέρες, στα Βασιλικά οι κάτοικοι εμπόδισαν τα συνεργεία να πραγματοποιήσουν τις διακοπές υδροδότησης, ενώ η επιχείρηση συνεχίστηκε και στο Ν. Ρύσιο.

Με ανακοίνωσή τους οι ΚΟ Θέρμης του ΚΚΕ σημειώνουν ανάμεσα σε άλλα, σχετικά με την πρακτική της διοίκησης του δήμου: «Είναι η ίδια δημοτική αρχή που στήριξε και εξακολουθεί να στηρίζει την αντιλαϊκή "νομιμότητα", που έχει κάνει τη χρήση του νερού, ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα για τα λαϊκά νοικοκυριά του δήμου μας. Που επικαλείται τη "βιωσιμότητα" της επιχείρησης σε βάρος των συνθηκών διαβίωσης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων του δήμου. Η ίδια που παρά τις έντονες και μαζικές αντιδράσεις των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής, έχει διαμορφώσει τιμολόγια τέτοια, που σε ορισμένα δημοτικά διαμερίσματα ξεπερνούν και το διπλάσιο του κόστους που πλήρωναν τα λαϊκά νοικοκυριά στην αρχή της θητείας της».

Οι ΚΟ Θέρμης καλούν τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη και να απαιτήσουν:

Καμία διακοπή του νερού σε λαϊκά νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν. Καμιά λαϊκή οικογένεια χωρίς νερό. Μείωση των δημοτικών τελών κατά 50% για τα λαϊκά νοικοκυριά, στους αυτοαπασχολούμενους μικροεπαγγελματίες και αγρότες. Κατάργηση του ΦΠΑ, του συντελεστή 80% και των παγίων σε ύδρευση αποχέτευση. Απαλλαγή δημοτικών τελών για τους άνεργους συμπολίτες μας και τις ευπαθείς ομάδες (άπορους, πολύτεκνους, ανάπηρους, νεφροπαθείς κλπ) με δίκαια και επαρκή εισοδηματικά κριτήρια.

Πλήρη κρατική χρηματοδότηση όλων των αναγκαίων έργων διαχείρισης του νερού. Δημιουργία ενιαίων δημόσιων φορέων διαχείρισης νερού, μελέτης και κατασκευής δημοσίων έργων, Ενέργειας κλπ για τη μείωση του κόστους που αποθησαυρίζεται στα κέρδη των ομίλων που δραστηριοποιούνται στους αντιστοίχους τομείς και φορτώνονται στις πλάτες του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ