Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τι σημαίνουν οι θέσεις εργασίας που ανακοίνωσε η ΝΕΣΤΛΕ;

«

Οσο η εργοδοσία διαφημίζει την ανάπτυξη και τις νέες επενδύσεις της, τόσο περισσότερο εμείς πρέπει να προετοιμαζόμαστε για νέα επίθεση στους μισθούς και τις εργασιακές μας σχέσεις». Με αυτά τα λόγια το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Νομού Αττικής, καλεί τους εργαζόμενους της ΝΕΣΤΛΕ, αλλά και συνολικά του κλάδου, να αναλογιστούν τι πραγματικά σημαίνει η πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία 600 νέων θέσεων εργασίας. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει «τα έργα και τις ημέρες» της εταιρείας όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Αναλυτικά το Συνδικάτο τονίζει:

«Η NΕΣΤΛΕ μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε δημιουργία 600 νέων θέσεων εργασίας στο όνομα της "ανάπτυξης"...

Βεβαίως αυτή η κίνηση είναι πολύ καλή, θα "δώσει ψωμί" σε 600 οικογένειες αλλά πόσο γλυκό θα είναι και το πόσο θα αρκεί για να θρέψει την οικογένεια είναι ένα ζήτημα, όταν οι εργολαβικές σχέσεις εργασίας δίνουν και παίρνουν στην εταιρεία, όταν οι εποχικές συμβάσεις είναι εκατοντάδες, όταν καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις, όταν οι εργαζόμενοι γίνονται "μπαλάκι" μια στον Ταύρο και μια στα Οινόφυτα κ.α.

  • Η ΝΕΣΤΛΕ ήταν μια από τις 11 πολυεθνικές του κλάδου που ζήτησε μισθούς 300 ευρώ από την κυβέρνηση τον περασμένο Μάρτη για να φέρει επενδύσεις. Αφού φυσικά το ζήτησε ύστερα το αρνήθηκε, όπως και οι υπόλοιπες πολυεθνικές. Τυχαίο;
  • Η εταιρεία παρ' όλες τις πιστοποιήσεις ISO που έχει, ύστερα από έλεγχο που έκανε το ΚΕΠΕΚ στον Ασπρόπυργο μετά από καταγγελία του Συνδικάτου βρήκε ελλείψεις στα μέτρα για την Υγιεινή και την Ασφάλεια της εργασίας. Το αποκορύφωμα ήταν ότι το συνεργείο καθαρισμού προσλήφθηκε λίγες μέρες πριν τον έλεγχο ύστερα από 2,5 χρόνια λειτουργίας των εγκαταστάσεων!
  • Η ΝΕΣΤΛΕ σταμάτησε το επίδομα μετακίνησης που έδινε στους εργαζόμενους της αποθήκης του Ασπροπύργου με τη δικαιολογία ότι το παρείχε μέχρι οι εργαζόμενοι να προσαρμοστούν στις νέες εγκαταστάσεις που πριν ήταν στον Αγ. Στέφανο. Δηλαδή τώρα σταμάτησε η ανάγκη των εργαζόμενων για μετακίνηση στη δουλειά;
  • Αρνείται την τοποθέτηση κάρτας παρουσίας (εισόδου - εξόδου) στον Ασπρόπυργο με τη δικαιολογία ότι κοστίζει. Μήπως κρύβεται από πίσω η απλήρωτη εργασία ωρών, υπερωριών στο βωμό των 6άμηνων και μηνιάτικων στόχων που ωθούν τους εργαζόμενους σε δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ;
  • Στον Ταύρο είχαμε 2 σοβαρά εργατικά ατυχήματα, στα οποία η εργοδοσία προσπάθησε να μην τους δώσει έκταση.

Για όλα αυτά τα ζητήματα έχει ζητηθεί από το Συνδικάτο συνάντηση με την εργοδοσία αλλά αυτή σφυρίζει αδιάφορα.

Συνάδελφοι-σες

Οσο η εργοδοσία διαφημίζει την ανάπτυξη και τις νέες επενδύσεις της, τόσο περισσότερο εμείς πρέπει να προετοιμαζόμαστε για νέα επίθεση στους μισθούς και τις εργασιακές μας σχέσεις. Τόσο ποιο αναγκαίο είναι να παλέψουμε να διατηρηθούν οι εργασιακές σχέσεις και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, χωρίς κανένα διαχωρισμό σε παλιούς και νέους, γιατί όπως όλοι καταλαβαίνουμε όποιος τέτοιος διαχωρισμός αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει όλους τους εργαζόμενους στο νέο εργασιακό μεσαίωνα που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση με τις εντολές της ευρωπαϊκής ένωσης και των μεγάλων μονοπωλίων, δηλαδή δουλειά χωρίς συμβάσεις, από το πρωί μέχρι το βράδυ σε χώρους δουλειάς γκέτο χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Αυτά δε θα μας τα χαρίσει κανείς βιομήχανος ούτε κανένας εργατοπατέρας της ΓΣΕΕ.

Μόνο η πάλη των εργαζόμενων δίπλα στο Συνδικάτο που αγωνίζεται σε ταξική κατεύθυνση στο πλευρό του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας του κλάδου για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης, της οργάνωσης των εργαζόμενων του κλάδου απέναντι στις πολιτικές που στέλνουν στη φτώχεια, στην ανεργία, στην αμορφωσιά, που καταργούν τα νοσοκομεία και στις κατασχέσεις των σπιτιών μας κ.ά.

Εμπρός όλοι μαζί να ανεβάσουμε την αλληλεγγύη μας, να ενωθούμε με τους εργαζόμενους του κλάδου που έχουν παρόμοια προβλήματα, να ενωθούμε και να παλέψουμε σαν τάξη εναντίον τάξης, να γίνουμε όλοι μέλη στο Συνδικάτο, να στήσουμε Εργοστασιακή Επιτροπή του Συνδικάτου στη ΝΕΣΤΛΕ να αποφασίζουμε εμείς για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας και να μην περιμένουμε κανένα να μας σώσει χωρίς εμάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ