Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
MEΞΙΚΟ
Δεκάδες οι νεκροί από τις πλημμύρες

Τεράστιες είναι οι καταστροφές στο Ακαπούλκο του Μεξικού
Τεράστιες είναι οι καταστροφές στο Ακαπούλκο του Μεξικού
ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.--

Αυξάνεται μέρα με τη μέρα ο θλιβερός απολογισμός των πλημμυρών που πλήττουν τις ανατολικές και δυτικές ακτές του Μεξικού από το Σαββατοκύριακο εξαιτίας του διπλού χτυπήματος, του κυκλώνα «Ινγκριντ» και της τροπικής καταιγίδας «Μανουέλ». Ως χτες οι μεξικανικές αρχές είχαν επιβεβαιώσει το θάνατο τουλάχιστον 57 ατόμων,ενώ οι πλημμυροπαθείς (αρκετοί εκ των οποίων άστεγοι) ξεπερνούν τις πολλές εκατοντάδες χιλιάδες.

Επίκεντρο της καταστροφής ήταν το περασμένο 24ωρο το πλημμυρισμένο τουριστικό θέρετρο Ακαπούλκο όπου πάνω από 40.000 ταξιδιώτες παραμένουν εγκλωβισμένοι καθώς έχουν ακυρωθεί εδώ και δύο μέρες οι αναχωρήσεις όλων των αεροσκαφών από το αεροδρόμιο της πόλης. Στα ξενοδοχεία της πόλης, έχουν επιβληθεί περιορισμοί στις μερίδες φαγητού και νερού που διανέμονται στους χιλιάδες απελπισμένους τουρίστες. Ελλείψεις τροφίμων και πρώτων ειδών άρχισαν να παρατηρούνται χτες και σε αρκετά σούπερ μάρκετ του Ακαπούλκο όπου δημιουργούνται τεράστιες ουρές από πελάτες που προσπαθούν (μάλλον μάταια) να κάνουν τις απαραίτητες προμήθειες.

Σημαντικές υλικές ζημιές από τις πλημμύρες έχουν υποστεί πάνω από 90 οδικοί άξονες σε όλο το Μεξικό. Συνολικά έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές σε 77 δήμους όλης της χώρας, εκ των οποίων οι περισσότεροι (56) βρίσκονται στην πολιτεία Γκερέρο, οι 11 στην Ουαχάκα, οι οκτώ στη Βερακρούς και δύο στην πολιτεία Τσιουάουα.

Οι μετεωρολόγοι δεν αποκλείουν την έλευση και νέας τροπικής καταιγίδας μέσα στις επόμενες μέρες.

Το διπλό χτύπημα του «Μανουέλ» και της «Ινγκριντ» προκάλεσε τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 16 ετών, από την έλευση του τυφώνα «Παυλίνα» που είχε προκαλέσει το 1997 το θάνατο 250 ανθρώπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ