Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βαφτίζει τους άνεργους «επιχειρηματίες»

Πρωταγωνιστεί η δημοτική αρχή Αθήνας στην περαιτέρω υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών, στην κατάτμηση του κοινωνικού έργου, στο να βαφτίζει τους άνεργους «επιχειρηματίες». Την ερχόμενη Πέμπτη κάνει φιέστα ως «απαρχή ενός οργανωμένου προγράμματος δράσεων για την προώθηση της Κοινωνικής Καινοτομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Αθήνα».

Στόχος, «να φέρει πιο κοντά τους ενδιαφερόμενους από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την ιδιωτική πρωτοβουλία και τελικά να λειτουργήσει ενισχυτικά για τις υφιστάμενες προσπάθειες κοινωνικών επιχειρήσεων καθώς και να κινητοποιήσει μια νέα γενιά Ελλήνων κοινωνικών επιχειρηματιών». Θα μιλήσουν κι εκπρόσωποι των υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης, της ΕΕ, αλλά και «δραστήριοι κοινωνικοί επιχειρηματίες». Στη σχετική ανακοίνωση του δήμου τονίζεται ότι «είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για τη στήριξη της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, ως λύσης στα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η πόλη».

Στην πραγματικότητα, ενώ απολύουν κόσμο και υποβαθμίζουν παραπέρα υπηρεσίες, βάζουν τις στρατιές ανέργων να στήνουν επιχειρήσεις για να τους αναθέσουν την ενασχόληση με βασικές κοινωνικές υπηρεσίες, όπως τους παιδικούς σταθμούς (γίνεται ήδη σε μια σειρά δήμους), για την παροχή δε αυτών των υπηρεσιών οι εργαζόμενοι να πληρώνουν τροφεία, όπως στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, ή αν θα είναι μικρότερα τα τροφεία θα πάρουν εντελώς υποβαθμισμένες υπηρεσίες. Ετσι κι αλλιώς εμπορευματοποιούν παραπέρα αυτές τις υπηρεσίες ενώ στους άνεργους τάζουν λαγούς με πετραχήλια, όταν είναι ζήτημα αν βγάζουν στοιχειωδώς μεροκάματο, αφού το λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα δεν περισσεύει για αγορά τέτοιων υπηρεσιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ