Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προαγγελία για νέα χαράτσια

Να ταυτίσει τους εργάτες με τους φασίστες επιχείρησε χτες ο υπουργός Γιάννης Μιχελάκης στη διάρκεια της ομιλίας του στο έκτακτο Συνέδριο της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας. Εργαζόμενοι των ΟΤΑ υποδέχτηκαν στο συνέδριο τον υπουργό φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής, γεγονός που εκνεύρισε τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης ο οποίος άρχισε τις θεωρίες περί του αυγού του φιδιού που «...θέλει έναν κόρφο να τραφεί. Φαίνεται δεν μπορείτε να κάνετε εσείς διάλογο. Ολοι καταγγείλαμε το μόρφωμα, αλλά αυτό που κάνετε είναι εκμετάλλευση. Η εκμετάλλευση που γίνεται, είναι η ευκαιρία που δίνεται σε όλους αυτούς τους ναζί». Μετά απ' αυτή την πρόκληση αποχώρησε διαμαρτυρόμενος.

Νωρίτερα, την κυβερνητική πολιτική είχε αναλάβει να υπερασπίσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε άμεσα στις προ κρίσης οικονομικές δυνατότητες της χώρας. Χρειαζόμαστε άρα περισσότερη ευελιξία και περισσότερη εφευρετικότητα». Προανήγγειλε μάλιστα νέα χαράτσια για τους δημότες αφού, όπως είπε, «οφείλουμε όμως να βρούμε με νέο μάτι εκείνες τις λύσεις που προσφέρονται και προτείνονται από πολλούς, οι οποίοι θεωρούν ότι υπάρχει η δυνατότητα άντλησης απευθείας πόρων στην Αυτοδιοίκηση με τοπική φορολόγηση». Και αυτός δεν απέφυγε τον πειρασμό να μιλήσει για «δύο άκρα»...

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης που τόνισε πως «θεωρούμε λάθος την αφοριστική απόρριψη του "Καλλικράτη" που διατυπώνουν κάποια κόμματα και η προσπάθεια να του φορτώσουν όλα τα δεινά, όλα τα στραβά που προέκυψαν στην Ελλάδα από την κρίση και τα μνημόνια. Η αποκέντρωση στην Αυτοδιοίκηση πρέπει να προχωρήσει παρ' όλες τις δυσκολίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ