Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί υποχρεώσεων

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα της πρόσβασης όλων των πολιτών χωρίς αποκλεισμούς στις δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους κατάσταση είναι αδιαπραγμάτευτο» αναφέρει σε χτεσινή ανακοίνωσή του το Τμήμα Υγείας του κόμματος με αφορμή τα στοιχεία για τα τρία εκατομμύρια που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη και τα οποία παρουσίασε προχτές ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ κλείνει σε όλες τις πτώσεις το «δικαίωμα της πρόσβασης» δε δεσμεύεται και για τη δωρεάν πρόσβαση, ως υποχρέωση του κράτους. Διότι και τώρα ακόμα και σε αυτό το καταβαραθρωμένο δημόσιο σύστημα υγείας το «δικαίωμα της πρόσβασης» διασφαλίζεται αρκεί να μπορεί ο άρρωστος να έχει να πληρώσει για τη νοσηλεία του και τα φάρμακά του.

Ούτε και στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ -παρότι ανήγαγε τη «Δημόσια Περίθαλψη» σε «ζήτημα αξιοπρέπειας και Δημοκρατίας» ανέφερε έστω και μια φορά την υποχρέωση του κράτους για δωρεάν παροχή υπηρεσιών. «Είναι υποχρέωσή μας η άμεση επανεξέταση από μηδενική βάση όλων των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τα ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα και Θεραπευτήρια και ο λειτουργικός - θεσμικός περιορισμός του ανεξέλεγκτου μέχρι σήμερα επιχειρηματικού τομέα Υγείας , κάτι που θα δημιουργήσει σημαντική εξοικονόμηση πόρων που σήμερα κατευθύνονται στους "εθνικούς εργολάβους" της περίθαλψης» είπε ο εκπρόσωπός του.

Αλήθεια σε τι διαφέρει αυτή η υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ από τη διαμόρφωση του «περιβάλλοντος των καθαρών κανόνων για να αναπτύσσεται το "επιχειρείν"», που διακήρυξε από το ίδιο βήμα ο Αδωνις Γεωργιάδης;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ