Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
Συσπείρωση στο σωματείο κόντρα στις απειλές των εργοδοτών

Την εργοδοσία της εταιρείας «PriceWaterHouseCoοpers», που προσπάθησε με απειλές να παρεμποδίσει εκπροσώπους του Σωματείου και της Ομοσπονδίας Λογιστών να πραγματοποιήσουν εξόρμηση και να καλέσουν τους εργαζόμενους στη Γενική Συνέλευση του σωματείου στις 26 Σεπτέμβρη και στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 5 Οκτώβρη, καταγγέλλουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ενωση Λογιστών Αθήνας και ο Σύλλογος Λογιστών Πειραιά. Συγκεκριμένα, καταγγέλλουν πως η εργοδοσία απείλησε πως «θα φέρει σεκιούριτι» και «θα πάρει μέτρα» εναντίον των συνδικαλιστών.

Στην ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία και τα Σωματεία αναφέρουν: «Γνωρίζουμε ότι οι ελεγκτικές εταιρείες σταδιακά αναλαμβάνουν όλο και περισσότερα αντικείμενα από μια αγορά που τώρα ανοίγεται μέσω των ιδιωτικοποιήσεων (π.χ. φορολογικό πιστοποιητικό, αργότερα ασφαλιστικό πιστοποιητικό, περιουσιολόγιο κτλ), αυξάνουν τζίρους και κέρδη. Ο ανταγωνισμός όμως είναι αμείλικτος. Γι' αυτό, το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν πολλές από αυτές σε απολύσεις, μειώσεις αποδοχών, συνέχιση των απλήρωτων υπερωριών, δουλειά τα Σαββατοκύριακα κ.λπ., προκειμένου η καθεμιά από αυτές να εξασφαλίσει καλύτερη θέση στην αγορά. Για να προχωρήσουν όμως στις περικοπές, προσπαθούν να φιμώσουν κάθε φωνή ώστε να μη φτάσει στους εργαζόμενους, προσπαθώντας ή να τους απομονώσουν ή να τους απομακρύνουν από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, όπως προσπάθησε να κάνει και η εργοδοσία της εταιρείας "PriceWaterHouseCoοpers"».

Συμπληρώνουν ακόμα πως δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν να παρεμποδίσουν το Σωματείο και την Ομοσπονδία να έρθουν σε επαφή με τους εργαζόμενους, τονίζουν πως δε θα επιτρέψουν την τρομοκράτηση των εργαζομένων και καλούν κάθε συνάδελφο να συσπειρωθεί στο σωματείο και να πάρει μέρος στη Γενική Συνέλευση, την Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία του Σωματείου (Κάνιγγος 27).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ