Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Επικίνδυνες νοοτροπίες και πρακτικές

Από ευνοϊκές συγκυρίες (και αυτό) το Σαββατοκύριακο δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί, ακόμα και απώλεια ζωών σε γήπεδα. Συστηματικά επικίνδυνες νοοτροπίες και πρακτικές - σύμφυτες με το σύστημα - έχουν μετατρέψει (και) το ποδόσφαιρο σε χώρο ανταγωνισμού τεράστιων συμφερόντων. Ανεξέλεγκτης δράσης εντολοδόχων ή αυτόβουλων υπερασπιστών της «ιδέας/θρησκείας» απέναντι στον (κατά περίσταση) «εχθρό». Αμφότερα έχουν δομικά ταυτιστεί με συγκεκριμένα (ανάλογα την περίοδο και το γεγονός αλληλοσυγκρουόμενα) συμφέροντα.

Η επίθεση με 2 μολότοφ στο αυτοκίνητο μεταδόσεων του συνδρομητικού καναλιού, μετά τη λήξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκού - ΟΦΗ, δεν έγινε στο κενό. Προϋπήρξε έντονη αντιπαράθεση της εταιρείας συνδρομητικής τηλεόρασης με τον επικεφαλής της «πράσινης» ΠΑΕ και μεγαλομέτοχο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Αλλά και «πράσινες» καταγγελίες για άνιση μεταχείριση υπέρ της ανταγωνίστριας ΠΑΕ Ολυμπιακός. Στον ανταγωνισμό πήρε θέση - στηρίζοντας το συνδρομητικό κανάλι (βασικό χορηγό της) θεωρητικά και πρακτικά - και η Super League.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ζούμε τέτοιες καταστάσεις και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία. Ενδεικτικά να θυμίσουμε (ορισμένα από τα πιο πρόσφατα). Το μπουκάρισμα στο χώρο μετάδοσης του ΟΑΚΑ από τον πρώην μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γ. Βαρδινογιάννη, και τη φραστική επίθεση στον δημοσιογράφο της Nova για (κατά την άποψή του) μεροληπτική σε βάρος των τριφυλλοφόρων μετάδοση. Την ενέδρα σε συνεργείο του ΣΚΑΪ έξω από το «Γ. Καραϊσκάκης», την ονομαστική στοχοποίηση ΜΜΕ (σαν εχθρών της ομάδας/ΠΑΕ) από τον πρώην μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Την πλειάδα επιθέσεων σε δημοσιογράφους εντός και εκτός γηπέδων κ.λπ.

Οσο το ποδόσφαιρο αποτελεί προϊόν και οι ομάδες επιχειρήσεις, αυτά και πολλά άλλα θα συμβαίνουν. Διότι τα διακυβεύματα είναι τεράστια και προκαλούν ανταγωνισμό. Η αγοραία αντίληψη αιτιολογεί την υπεράσπιση των συμφερόντων καθενός, όπως αυτό αποτυπώνεται στη γνωστή φράση «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»...


Γ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ