Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσφορά

Αιμοδοσία έγινε την Παρασκευή το απόγευμα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Φεστιβάλ. Εξειδικευμένη μονάδα αιμοληψίας ήρθε από το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» και είχαν ληφθεί όλες οι αναγκαίες πρόνοιες (προαιμοδοτικός έλεγχος, κατόπιν πορτοκαλάδες και οδηγίες κ.λπ.) για τους αιμοδότες που συνέρρευσαν μαζικά να προσφέρουν και με αυτό τον τρόπο στο λαό.

Ταυτόχρονα, με κεντρικό σύνθημα «Ενας για όλους και όλοι για έναν - Δυναμώνουμε τη λαϊκή αλληλεγγύη», συγκεντρώθηκαν σε ειδικό περίπτερο του Φεστιβάλ τρόφιμα, ρούχα, υποδήματα, παιχνίδια, σχολικά είδη, οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει λαϊκές - εργατικές οικογένειες σε κρίση. Εμπρακτη ταξική αλληλεγγύη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο χειμαζόμενο λαό, σε άνεργους, απεργούς, μετανάστες.

Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Μόνο την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, την Πέμπτη, συγκεντρώθηκαν συνολικά 160 κούτες. Ο,τι συγκεντρώθηκε, βασικά είδη για την καθημερινότητα κάθε λαϊκής φαμίλιας, διαχωρίζονταν κατ' είδος, τακτοποιούνταν με την αγόγγυστη δουλειά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, και το επόμενο διάστημα θα διανεμηθούν σε ανθρώπους με ανάγκη.

Παράλληλα, έγιναν εγγραφές σε μαθήματα αλληλεγγύης στο Μαθητικό Στέκι, ενώ συγκεντρώθηκαν και δηλώσεις συμμετοχής δασκάλων στα μαθήματα αυτά, στο Περίπτερο του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ