Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Παρέμβαση για τις αντεργατικές τακτικές της δημοτικής αρχής

Τις αντεργατικές τακτικές που ακολουθεί η δημοτική αρχή Αθήνας στηλίτευσε στη συνεδρίαση χτες του Δημοτικού Συμβουλίου ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.

Στάθηκε στο γεγονός ότι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη αγώνες εργαζομένων ειδικά στο δημόσιο, ενάντια σε κινητικότητα, διαθεσιμότητα και απολύσεις, παρά την υπονόμευση των αγώνων αυτών από συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες (χαρακτηριστικό παράδειγμα κι αποτέλεσμα ότι στην τελευταία απεργία απήργησε μόλις το 9% των εργαζομένων του δήμου), δε βοηθούν καθόλου προτροπές του δημάρχου π.χ. προς τις ήδη απολυμένους ή τους προς απόλυση συμβασιούχους του δήμου να στήσουν «κοινωνικές επιχειρήσεις» για να «αγοράζει» απ' εκεί η δημοτική αρχή «υπηρεσίες».

Σε αυτό το πλαίσιο έθιξε το ζήτημα ότι με τη «διαθεσιμότητα» και «κινητικότητα» των σχολικών φυλάκων, τα σχολεία έχουν μείνει δίχως φύλαξη, καλούνται δάσκαλοι και καθηγητές να κάνουν αυτή τη δουλειά. Κάλεσε τη δημοτική αρχή να επιμείνει ώστε να αξιοποιηθούν οι σχολικοί φύλακες, να επιστρέψουν στη δουλειά τους, πέρα και μακριά από δήθεν συνεταιρισμούς και «κοινωνικές επιχειρήσεις». Παράλληλα, με αφορμή και το γεγονός ότι, όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κινδυνεύουν πλέον με απόλυση και διακριθέντες αθλητές - υπάλληλοι του δήμου, ο Νίκος Σοφιανός αντιτάχθηκε σε κάθε απόλυση εργαζόμενου, υπερασπίστηκε το δικαίωμά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα, υπερασπίστηκε τις «κοινωνικές επιχειρήσεις» ως δήθεν διέξοδο για τους ανέργους. Παρέκαμψε το γεγονός πως έχει τεράστια ευθύνη για τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων από δημοτικές υπηρεσίες.

Παραπέρα, ο Γ. Καμίνης χύνοντας και νερό στο μύλο της κυβέρνησης ζήτησε από τους εργαζόμενους ουσιαστικά να αυτοκτονήσουν, να μην αντιδρούν στην πολιτική των απολύσεων και της φτώχειας, φέρνοντας για παράδειγμα τους εργαζόμενους στους δήμους, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, λέγοντας ότι πρέπει να μένουν ανοιχτά, χρησιμοποιώντας χιλιοειπωμένα κυβερνητικά επιχειρήματα, όπως ότι με απεργίες κι αγώνες την «πληρώνουν» οι δημότες, οι μαθητές και οι σπουδαστές, ότι πρέπει να παρέχονται απρόσκοπτα οι δημόσιες υπηρεσίες στους «χρήστες».

Σε άλλα ζητήματα, ο Νίκος Σοφιανός κατήγγειλε το γεγονός ότι με ευθύνη της δημοτικής αρχής παραχωρούνται τμήματα του Εθνικού Κήπου στον πρόεδρο του ΣΕΒ Δασκαλόπουλο για να εξωραΐσει το προφίλ του ίδιου και της τάξης του διοργανώνοντας σε δημόσιο χώρο εκθέσεις ζωγραφικής μέσω ΜΚΟ. Επίσης, έθεσε θέμα με ποια διαδικασία, με ποιου συναίνεση και έγκριση πέρασαν από την κυβέρνηση στο ΤΑΙΠΕΔ προς «αξιοποίηση» μια σειρά πλατείες και ακίνητα που ανήκουν στο δήμο. Μετά την παρέμβαση αυτή, ο δήμαρχος είπε ότι ο δήμος θα προσφύγει ενάντια στην κυβερνητική μεθόδευση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπόλογη η δημοτική αρχή απέναντι στους εργαζόμενους του δήμου και το λαό της Αθήνας (2014-03-07 00:00:00.0)
Παρέμβαση για αξιολόγηση προσωπικού και παιδικούς σταθμούς (2013-09-07 00:00:00.0)
Οι «φίλοι» των εργαζομένων στους Δήμους (2013-08-03 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν εκβιασμό του δημάρχου (2012-12-07 00:00:00.0)
Με την «Αριστερά» κατά της εργατιάς (2012-11-30 00:00:00.0)
Βάζει πλάτη στις απολύσεις (2012-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ