Πέμπτη 26 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Χαρούλα Κεπέση
Χαρούλα Κεπέση
Φωτ.

Είχες πάντα απαρτία, σύντροφε ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΜΟΥΛΟ:

Οι συνταξιούχοι κομμουνιστές, μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων της πρώην ΕΑΣ, θα σε θυμούνται πάντα και θα τιμούμε τον ανυπότακτο κομμουνιστή, συνδικαλιστή, τον ηγέτη των αστικών συγκοινωνιών, το πρώτο στέλεχος της ΚΟΒ ΟΑΣΑ του ΚΚΕ.

Σύντροφε Χρήστο!

Οπου και αν βρισκόσουν, στο γκαράζ, στις Πύλες, στις Αφετηρίες, στα συνεργεία, στις συνελεύσεις, στις κομματικές ή σωματειακές περιοδείες, είχες πάντα απαρτία. Το πάγιο σύνθημα των εργαζόμενων: ΠΕΣΤΑ ΧΡΗΣΤΟ.

Σύντροφε Χρήστο!

Ησουν εξοπλισμένος με την επαναστατική ιδεολογία του ΚΚΕ, αγωνίστηκες πάντα ενάντια σε κάθε μορφή συμβιβασμού σε συνδικαλιστικό ή κομματικό επίπεδο, άνοιγες δρόμους, είχες μακρινούς στόχους, το δρόμο της ταξικής πάλης με στόχο το σοσιαλισμό.

Θα σε θυμόμαστε πάντα, όπως ήσουν, ανυπότακτος κομμουνιστής.

Οι σύντροφοί σου προσφέρουν στη μνήμη σου 35.000 δρχ. στην ΚΟΒ ΟΑΣΑ ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Η Βασιλική Τρακόση προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας, 20.000 δρχ. στη μνήμη του αδελφού της ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΖΑΝΙΑ, προέδρου του Παραρτήματος Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ, του συζύγου της ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΡΑΚΟΣΗ, του ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΝΙΑ, της ΕΛΕΝΗΣ και του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΠΑΛΑΔΗΜΑ και της γυναίκας του ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ, η οποία «έφυγε» πριν από ένα χρόνο, στις 9 Απρίλη, με το κλείσιμο της κάλπης των βουλευτικών εκλογών, από το μικρό, αλλά μεγάλο σε θυσίες, χωριό Κλειστό Αρτας, τη «μικρή Μόσχα», όπως το έλεγαν στα χρόνια του αγώνα όλα τα μεγάλα και μικρά χωριά της περιοχής, ο γιος τους Νίκος προσφέρει, μέσω της ΝΕ Αρτας, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Παναγιώτης Ζάνιας
Παναγιώτης Ζάνιας
* * *

Φωτ.

Πριν από 50 μήνες, στις 26 Φλεβάρη 1997, άφησε την τελευταία πνοή της στο δωμάτιο 511 του νοσοκομείου του ΕΕΣ Αμπελοκήπων Αθήνας η ΧΑΡΟΥΛΑ Χωραφάκη - ΚΕΠΕΣΗ, εθελόντρια προϊσταμένη του ΕΕΣ, από το 1954 αδελφή. Υπήρξε άξια συντρόφισσα στη ζωή και στον αγώνα του Ν. Κεπέση. Καλή συνάδελφος. Συνεπής αγωνίστρια, συνδικαλίστρια, ανένταχτη κομμουνίστρια και αδιάλλαχτη υπερασπιστής της πολιτικής και των ιδανικών του ΚΚΕ, μέλος του Παραρτήματος Δραπετσώνας της ΠΕΑΕΑ.

Στην αξέχαστη μνήμη της, ο Νίκανδρος Κεπέσης προσφέρει 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Στις 20 τ' Απρίλη 2001, πέθανε σε ηλικία 93 χρόνων ο πατέρας, ο παππούς, ο προπάππος, ο φίλος, ο συναγωνιστής, ο σύντροφος ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ο οποίος ανάλωσε όλη τη ζωή του, στον τίμιο και δίκαιο αγώνα του λαού.

Από νεαρή ηλικία έγινε μέλος του ΚΚΕ. Η δικτατορία του Μεταξά, η Κατοχή, τ' αντάρτικο, ο Δεκέμβρης του '44, το δεύτερο αντάρτικο τον βρήκε στις επάλξεις. Ο Εμφύλιος, οι διώξεις, οι ταλαιπωρίες, οι στερήσεις, τα κυνηγητά, οι εξορίες, οι φυλακίσεις, οι ξυλοδαρμοί οι μεταπολεμικοί δεν τον ελύγισαν.

Ως την τελευταία πνοή του, στάθηκε όρθιος και πιστός στα ιδανικά του.

Στη μνήμη του και για τα ιδανικά για τα οποία πάλεψε σε όλη τη ζωή του, οι συγγενείς του προσφέρουν 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Χρήστος Σταμούλος
Χρήστος Σταμούλος
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΥ ΜΠΙΝΙΩΡΗ από την Κόκλα Μεσσηνίας, ο οποίος πέθανε την 1η Απρίλη 1998 στην Αθήνα και κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο Καισαριανής, η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα Ελένη, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, πρόσφερε στο Παράρτημα Παγκρατίου 20.000 δρχ.


Νίκος Μπινιώρης
Νίκος Μπινιώρης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ