Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ
Ολοι το Σάββατο στις 11 π.μ. στην Ομόνοια

Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα συλλαλητήρια που διοργανώνει από χτες το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα και κορυφώνονται το Σάββατο, σε Αθήνα (11 π.μ., Ομόνοια) και Θεσσαλονίκη (11 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου). Κάθε ώρα που απομένει, πρέπει να αξιοποιηθεί. Με εξορμήσεις, συνελεύσεις και περιοδείες, με συζήτηση σε βάθος για την ανάγκη βήμα το βήμα να κλιμακωθεί ο αγώνας, να κηρυχθεί και να οργανωθεί απεργία στις 23 Οκτώβρη, όπως προτείνει το ΠΑΜΕ. Να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων η ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Στο πλαίσιο της δουλειάς για την επιτυχία των συλλαλητηρίων εντάσσονται και οι παρακάτω δράσεις:

  • Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χτες η Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Τόνισαν την ανάγκη να οργανωθούν πιο επιθετικοί αγώνες. Σ' αυτή την προοπτική, κάλεσαν τα σωματεία του νομού να αποφασίσουν απεργία στις 23 Οκτώβρη.
  • Εξορμήσεις και περιοδείες στα καταστήματα «Πράκτικερ» και σε μεγάλα σούπερ-μάρκετ («Βερόπουλος», «Βασιλόπουλος», «Σκλαβενίτης») έκανε χτες ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Ακόμα, συζήτησε με εργαζόμενους στα καταστήματα της εταιρείας «SPRIDER» σε Μενίδι, Λυκόβρυση και Ελληνικό, που πετιούνται στην ανεργία μετά το λουκέτο που αποφάσισε να βάλει η εργοδοσία. Τους κάλεσε να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στην Ομόνοια.
  • Πανεξόρμηση στα υποκαταστήματα των τραπεζών, στα ΚΑΠΗ και τις γειτονιές διοργανώνουν καθημερινά η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και οι σύλλογοι της Αττικής. Οι συνταξιούχοι έχουν ορίσει την προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Περιοδείες σε μια σειρά τράπεζες και εισπρακτικές εταιρείες (ΑΛΦΑ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΕΘΝΙΚΗ, FIRST CALL) πραγματοποίησε χτες το κλαδικό Συνδικάτο Χρηματοπιστωτικού. Το πρόγραμμα δράσης συνεχίζεται σήμερα με εξορμήσεις σε καταστήματα της PROBANK και του ομίλου Πειραιώς.
  • Πικετοφορία για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου διοργανώνει σήμερα η Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθήνας, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κυψέλης.
  • Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλούν τα Σωματεία Εργαζομένων σε ΕΒΓΑ, ΦΑΓΕ, TASTY από τον κλάδο των τροφίμων, καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας οργανώνει πικετοφορία σήμερα, Πέμπτη, στην πλατεία Σημηριώτη, στις 7 μ.μ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ