Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Σε «κοινωνική επιχείρηση» υπηρεσίες του Δήμου

Καταγγελία από το Σύλλογο των Εργαζομένων

Με μια από τις αποκαλούμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ), με την επωνυμία «Τριπτόλεμος», επιχειρεί να συνάψει σύμβαση η δημοτική αρχή (ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ) στο Δήμο Ελευσίνας, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπρόπυργου, Μάνδρας - Ειδυλλίας.

Η συγκεκριμένη ΚΟΙΝΣΕΠ, σύμφωνα με τη σύμβαση, θα αναλάβει να παρέχει υπηρεσίες που αφορούν στον αθλητισμό, στη βιβλιοθήκη, στα ΚΑΠΗ, στον καθαρισμό και τη φύλαξη των αθλητικών χώρων. Ωστόσο, στο καταστατικό της αναφέρεται ότι μπορεί να αναλαμβάνει και αρμοδιότητες που αφορούν στις υπηρεσίες καθαριότητας. Φαίνεται, λοιπόν, πως το επόμενο βήμα είναι η παραχώρηση του τομέα της καθαριότητας σε ΚΟΙΝΣΕΠ και κατ' επέκταση σε εργολάβους με ακόμα μεγαλύτερο χαράτσωμα των δημοτών.

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις από τις λειτουργίες των ΚΟΙΝΣΕΠ, ο Σύλλογος επισημαίνει: «Χρόνια τώρα προωθούνται συστηματικά στην ΕΕ. Οπου δοκιμάστηκαν μειώθηκε παραπέρα η κρατική επιχορήγηση προς τους δήμους, απολύθηκε προσωπικό τους, εμπορευματοποιήθηκαν έργα και υπηρεσίες προς τους δημότες, μεθοδεύτηκε η απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη να προσφέρει πλήρεις, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες στο λαό, που τις έχει ήδη πληρώσει μέσω άμεσης και έμμεσης φορολογίας.

(...) Στις ΚΟΙΝΣΕΠ ωθούνται να συμμετέχουν ως "μέτοχοι" - είλωτες οι χιλιάδες άνεργοι, απολυμένοι, πρώην συμβασιούχοι των δήμων μα και άλλοι, προκειμένου δημοτικές αρχές που αποδέχονται τον ευρωμονόδρομο να συνεχίσουν με λιγότερα χρήματα την παροχή μιας σειράς υποβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών που έχει τεράστια ανάγκη η λαϊκή οικογένεια». Ταυτόχρονα, η ύπαρξη και λειτουργία τους «νομιμοποιούν» και άρα διευκολύνουν την είσοδο των ιδιωτικών επιχειρήσεων σε κρίσιμες υπηρεσίες, οδηγούν στην ενίσχυση της ανταποδοτικότητας, δηλαδή της λειτουργίας του Δήμου ως επιχείρησης, που θα πουλάει υπηρεσίες στους Δημότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ