Τρίτη 8 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συμπαράσταση στους κατοίκους για το Αποπηγάδι

Σήμερα αναμένεται να γίνει στα Χανιά η δίκη των 17 ατόμων τα οποία συνελήφθησαν τον Απρίλη του 2010 από αστυνομικούς στην περιοχή Αποπηγάδι. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται πως με άλλους κατοίκους της περιοχής Σπίνας, Φλωρίων, Σέμπρονα και Π. Ρουμάτων, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στην κατασκευή αιολικού πάρκου στην περιοχή, παρεμπόδισαν φορτηγό της εταιρείας «Αιολική Μουσούρων ΑΕ» το οποίο μετέφερε ανεμογεννήτριες.

Για τη σημερινή δίκη, το Γραφείο Τύπου της Τοπικής Επιτροπής Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει πως «το ΚΚΕ εκφράζει την ολόπλευρη συμπαράστασή του στους κατοίκους της περιοχής Σπίνας, Φλωρίων, Σέμπρονα, Παλαιών Ρουμάτων που δικάζονται αύριο (σ.σ. σήμερα) Τρίτη 8 Οκτώβρη επειδή έκλεισαν το δρόμο ώστε να διαμαρτυρηθούν για τις εργασίες που έκανε εταιρεία για αιολικό πάρκο στην περιοχή του Αποπηγαδιού».

Επίσης, καταγγέλλει «την ποινικοποίηση των αγώνων των κατοίκων της περιοχής, από την προηγούμενη και τωρινή κυβέρνηση, για να μη δοθεί ο πλούτος της περιοχής στο κεφάλαιο, να τους διώξουν από έναν ιστορικό τόπο και ιδιαίτερου φυσικού κάλους, όπως είναι το Αποπηγάδι, από έναν τόπο που μεγάλωσαν οι παππούδες και οι πατεράδες τους. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην Επιτροπή κατοίκων της περιοχής όπως και την αντίθεσή μας στα σχέδια επέκτασης του αιολικού πάρκου με την εκμετάλλευση από πλευράς της Εταιρείας των νερών της περιοχής. Ο ενεργειακός πλούτος της χώρας ανήκει στο λαό και δεν είναι για ξεπούλημα στο μεγάλο κεφάλαιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ