Σάββατο 12 Οχτώβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΑΝΔΡΩΝ
Παράσταση για ... δύο ρόλους

Με την απόλυτη αναμέτρηση (τόσο για αγωνιστικούς όσο και εξωαγωνιστικούς λόγους) μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ τη Δευτέρα (19.15 ΔΤ) να μονοπωλεί το ενδιαφέρον το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 κάνει πρεμιέρα αυτό το Σαββατοκύριακο. Χωρίς να έχει αλλάξει κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, και αυτή η σεζόν κυριαρχείται από την παρουσία των δυο «αιωνίων» που αναμένεται να παλέψουν μέχρι τέλους για τον τίτλο. Επί της ουσίας δηλαδή -εκτός συγκλονιστικότατου απροόπτου- και η φετινή σεζόν μετατρέπεται σε ένα πρωτάθλημα δυο ταχυτήτων αυτό που αφορά την κόντρα των δυο φαβορί και αυτό που αφορά τις προσδοκίες των υπολοίπων.

«Πατρίκιοι και πληβείοι»

Η εμπορευματοποίηση όλα τα προηγούμενα χρόνια του αθλήματος, η παράδοσή του σε επιχειρηματίες, το κυνήγι για κέρδος μέσω του αθλητισμού, ο πόλεμος συμφερόντων, μετέτρεψαν τον αθλητικό συναγωνισμό σε επιχειρηματικό ανταγωνισμό χωρίζοντας τα σωματεία σε «πατρίκιους και πληβείους». Την κούρσα ανταγωνισμού «ερυθρόλευκων» και «πρασίνων» ήταν αδύνατο να ακολουθήσουν οι άλλες ομάδες που πλέον αναλαμβάνουν τους δεύτερους και τρίτους ρόλους της παράστασης. Την ίδια ώρα, για μια ακόμη φορά η βία, «γέννημα θρέμμα» του αθλητισμού - προΐον όπου παιχνίδι κάνει η μάχη συμφερόντων και οι οργανωμένοι στρατοί των οπαδών αποτελούν το καλύτερο αρωγό για την επιτυχία αυτών, στοιχειώνει τους αρμόδιους αφού ο κίνδυνος κάθε άλλο παρά έχει εκλείψει. Και μπορεί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος τα πράγματα να φαντάζουν κάπως πιο εύκολα εξαιτίας της τιμωρίας του Ολυμπιακού (το ΣΕΦ θα είναι άδειο) για τα περσινά γεγονότα στον τρίτο τελικό του πρωταθλήματος, ωστόσο η αγωνία για το τι μπορεί να συμβεί παραμένει.

Αλλαγμένοι... «αιώνιοι»

Για μια ακόμη χρονιά το καλοκαίρι που πέρασε βρήκε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να προχωράνε σε αρκετές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό, με αυτές των πρώτων να περιλαμβάνουν και αρκετούς φερέλπιδες ενώ των δεύτερον να κινούνται περισσότερο στο θέμα της εμπειρίας. Επίσης, οι Πειραιώτες δείχνουν πιο ενισχυμένοι στην φροντ-λάιν ενώ οι «πράσινοι» στην περιφέρεια. Ντόνσον, Σίμονς, Πέτγουεϊ, Μπέγιτς, Λοντζέσκι, Αγραβάνης, Παπαπέτρου είναι αυτοί που θα σηκώσουν το βάρος της «ερυθρόλευκης» φανέλας, ενω οι Παπάς, Γιάνκοβιτς, Φώτσης, Μαυροκεφαλίδης, Ματσιούλις, Πινγκ Σανγκ, Μπατίστ θα φορούν την αντίστοιχη με το «τριφύλλι». Για τον τεχνικό των πρωταθλητών Αργύρη Πεδουλάκη το δέσιμο των παλιών με τους νέους είναι το σημείο κλειδί για την επιτυχία της ομάδας του, ενώ από την πλευρά του ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης Γιώργος Μπαρτζώκας έδειξε να θεωρεί τους νεαρούς παίκτες ικανούς να κρατήσουν την ομάδα στην κορυφή.

Οι υπόλοιποι...

Από τις υπόλοιπες ομάδες ξεχωρίζουν οι δυο Ευρωπαίοι του Εuro Cup, Πανιώνιος και ΠΑΟΚ, που στοχεύουν ξανά τετράδα, την ώρα που το Ρέθυμνο, ο Αρης, ο Κολοσσός Ρόδου και ο Ικαρος ευελπιστούν στο βήμα παραπάνω σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Οι περσινές εμφανίσεις αποτελούν εφαλτήριο για τον Απόλλων Πάτρας ενώ Ηλυσιακός, ΚΑΟΔ και Πανελευσινιακός θέλουν να εξαργυρώσουν την εμπειρία τους στην Α1.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-Η ΤV

1η αγωνιστική: ΣΑΒΒΑΤΟ: ΠΑΟΚ-Κολοσσός Ρόδου (18.00), Τρίκαλα-ΑΝΕ Κηφισιάς, ΚΑΟΔ-Αρης (18.00 ΝS1). KΥΡΙΑΚΗ: Ρέθυμνο-Ικαρος (16.00), Απόλλων Πάτρας-Ηλυσιακός (19.00), Πανελευσινιακός-Πανιώνιος (18.00 ΝS1). ΔΕΥΤΕΡΑ: Ολυμπιακός-ΠΑΟ (19.15 ΔΤ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ