Τρίτη 15 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Κινητοποίηση αύριο για φθηνές - τακτικές συγκοινωνίες

Διεκδικούν μείωση κατά 50% του εισιτηρίου, δωρεάν μετακίνηση ανέργων, σπουδαστών κ.ά.

Από παλιότερη κινητοποίηση για φτηνές και τακτικές αστικές συγκοινωνίες
Από παλιότερη κινητοποίηση για φτηνές και τακτικές αστικές συγκοινωνίες
Συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της ανώνυμης εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ), θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 16 Οκτώβρη, στις 11.00 το πρωί, μαζικοί φορείς του Πειραιά, πρωτοβάθμια σωματεία, σύλλογοι γονέων, μαθητές - φοιτητές, επιτροπές ανέργων, συνταξιούχοι και οι επιτροπές του ΠΑΜΕ στα Αμαξοστάσια Πειραιά και Πέτρου Ράλλη, στα κεντρικά γραφεία της ΟΣΥ (Παρνασσού 6) στο Ρέντη. Καλούν άλλα σωματεία και φορείς να λάβουν αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση. Απαιτούν:

  • Μείωση της τιμής του εισιτηρίου κατά 50%.
  • Δωρεάν μετακίνηση ανέργων, μαθητών, σπουδαστών, ΑμΕΑ.
  • Αύξηση του συγκοινωνιακού έργου, με βάση τις ανάγκες του λαού.

Σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Δεν μπορούμε να δεχτούμε το κυνήγι που προσπαθούν να μας επιβάλουν ενάντια στη φτωχολογιά και τους ανέργους. Απευθυνόμαστε στα σωματεία του Πειραιά, στις ενώσεις συνταξιούχων, στις επιτροπές ανέργων, στους συλλόγους γονέων, στους μαθητές, φοιτητές, στις λαϊκές επιτροπές για κοινή πάλη, για συγκοινωνία φτηνή, συχνή, σε κάθε γειτονιά της πόλης μας, δωρεάν για όσους το έχουν ανάγκη».

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥΣΔΙΕΚ). «Από το μεροκάματο πείνας των 16 ευρώ καθαρά που παίρνει ένας πρακτικάριος, τα 3 τουλάχιστον πάνε σε εισιτήρια», σημειώνουν οι σπουδαστές από την ειδικότητα των ηλεκτρολόγων στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ στο Αιγάλεω και οι «πρακτικάριοι» στα ΕΛΤΑ από την ΕΠΑΣ Καλαμακίου που καλούν επίσης στην κινητοποίηση. Προσθέτουν ακόμα ότι «το τελευταίο διάστημα δεκάδες συνάδελφοι έχουν πιαστεί χωρίς εισιτήριο και τα πρόστιμα πέφτουν βροχή, χωρίς να υπάρχει καμία δυνατότητα να πληρωθούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ