Τρίτη 15 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βγάλαν κουμπούρια οι «συνδεσμίτες»

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» 23χρονος που τραυματίστηκε στην κοιλιά από πυροβολισμούς που προήλθαν από πιστόλι έξω από την είσοδο νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στην οδό Υμηττού στο Παγκράτι τα ξημερώματα της Κυριακής. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 23χρονος είναι υπάλληλος του καταστήματος. Δράστης είναι ένας 22χρονος ημεδαπός, ο οποίος διέφυγε και αναζητείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Συγκεκριμένα, κατά πληροφορίες, μια ομάδα περίπου δέκα οπαδών του Παναθηναϊκού έφυγαν από του Ζωγράφου και πήγαν στο συγκεκριμένο μαγαζί αναζητώντας οπαδούς του Ολυμπιακού. Κατά την Αστυνομία, στις 04.00 τα ξημερώματα μπήκαν στο κατάστημα καφετέρια - μπαρ και μετά από μία ώρα περίπου άρχισαν να λογομαχούν με παρέα 2-3 θαμώνων τους οποίους θεώρησαν οπαδούς άλλης ομάδας. Οι υπάλληλοι του καταστήματος τους ζήτησαν να αποχωρήσουν και τους οδήγησαν προς την έξοδο. Κατά τη στιγμή που περί τα 15 περίπου άτομα, υπάλληλοι και θαμώνες, βρίσκονταν εξωτερικά του καταστήματος και διαπληκτίζονταν, ο δράστης πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 23χρονο υπάλληλο του καταστήματος, στην αριστερή πλάγια οσφυϊκή χώρα.

Οι αστυνομικοί καταδίωξαν την ομάδα που επιχείρησε να διαφύγει και συνέλαβαν τελικά δέκα άτομα από τα οποία επτά ήταν ημεδαποί ηλικίας από 20 έως 25 χρόνων και τρεις υπήκοοι Αλβανίας, 21 έως 26 χρόνων. Στον τόπο του συμβάντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι διαμετρήματος 7,65 mm, δύο κάλυκες διαμετρήματος 7,65 mm, φυσίγγιο 7,65, παραμορφωμένη βολίδα πυροβόλου όπλου, δύο συσκευασίες με σκόνη λευκού χρώματος βάρους 1,7 γραμμαρίων.

Μετά από έρευνα στην κατοικία του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία μαχαίρια, τρία μεταλλικά γκλομπ, σιδερογροθιά, μεταλλική ράβδος πολεμικών τεχνών, ένας κάλυκας, μπλούζες και σημαία ποδοσφαιρικής ομάδας. Στις κατοικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν φωτοβολίδες, φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, το χρηματικό ποσό των 6.960 ευρώ, διαφημιστικά και διακριτικά ποδοσφαιρικής ομάδας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση, για τo αδίκημα της αποδοχής πρόκλησης για τέλεση απρόκλητης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και παράβαση των νόμων «περί όπλων» και «περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ