Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩ ΜΚΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Κανένας μόνος του!

Αποφασισμένοι να αντιπαλέψουν το καθεστώς εργασιακής «γαλέρας» που συνιστά η δουλειά μέσω «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» (ΜΚΟ) είναι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν μέσω ΜΚΟ στο υπουργείο Πολιτισμού.

Ηδη οργάνωσαν Επιτροπή Αγώνα η οποία πραγματοποίησε δύο συνεχόμενες παρεμβάσεις στις 11 και 14/10 στο ΥΠΠΟ, παρουσία εκπροσώπου του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και αντιπροσωπείας της Επιτροπής του ΠΑΜΕ στο ΥΠΠΟ. Οι εργαζόμενοι μέσω ΜΚΟ απαιτούν:

Να προσμετρώνται ως δεδουλευμένα οι υπερωρίες και με προσαυξήσεις τα Σαββατοκύριακα και οι νυχτερινές ώρες. Αμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων και συνεπή καταβολή των μισθών τους επόμενους μήνες. Αμεση καταβολή των ενσήμων στο ΙΚΑ και άμεση σφράγιση των ασφαλιστικών βιβλιαρίων τους. Δικαίωμα και επίδομα άδειας. Το πρόγραμμα και η χρηματοδότησή του να περάσει στο υπουργείο Πολιτισμού, να φύγουν οι ΜΚΟ, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να μην καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Η Επιτροπή Αγώνα καταλήγει: «πρέπει να οργανώσουμε την πάλη μας μέσα από την Επιτροπή Αγώνα και το Σωματείο, προκειμένου να διεκδικήσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και ν' αποσπάσουμε κατακτήσεις (...)».

Οι έκτακτοι αρχαιολόγοι

Ως «Δούρειο Ιππο» υπενοικίασης εργαζομένων (κάτω των 35 με μισθό ως 625 ευρώ) στην Αρχαιολογική Υπηρεσία χαρακτηρίζει τη δουλειά μέσω ΜΚΟ ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ) σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση ασκώντας την ίδια αντιλαϊκή πολιτική της οδήγησε τη δημόσια διαχείριση του πολιτισμού σε πλήρη αποσύνθεση και εκφυλισμό, ανοίγοντας το δρόμο στους ιδιώτες».

Ο ΣΕΚΑ σημειώνει ότι «πρόκειται για άλλη μία προσπάθεια υπενοικίασης "φθηνού" προσωπικού προς το Δημόσιο, η οποία κρύβεται συγκεκαλυμμένα πίσω από το πρόσχημα της αντιμετώπισης της ανεργίας». Τέλος καταγγέλλει τη διοίκηση της ΓΣΕΕ, «που αντί να καλέσει τους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν αυτή την κατάσταση, συμμετέχει ενεργά χρησιμοποιώντας το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ ως δουλεμπορικό γραφείο και βασικό πυλώνα αυτής της προσπάθειας μέχρι τώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ