Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΜΑΡΙΚΑ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ
ΜΑΡΙΚΑ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ
φωτο

Στις 11/9/2014 «έφυγε» από τη ζωή η αγαπημένη μου μητέρα και αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης ΓΑΛΑΤΩ (Γαλάτεια) ΤΣΙΑΤΣΙΑΝΑ του Αθανασίου. Γεννήθηκε 18/07/1923 στο χωριό Μάνη Εβρου από φτωχή αγροτική οικογένεια. Το 1947 - 1948 συμμετείχε σε μάχες στο Βίτσι όπου και τραυματίστηκε σοβαρά. Ο σύζυγός της Δημήτριος Τσιατσιάνας σκοτώθηκε σε μάχη στο Γράμμο την ίδια περίοδο. Η μητέρα μου όπως και χιλιάδες αγωνιστές βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στη φιλόξενη Βουλγαρία όπου σπούδασε, δούλεψε και συνταξιοδοτήθηκε. Επαναπατρίσθηκε το 1984 και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα.

Την Κυριακή 20/10/2013 και ώρα 9.30-10 το πρωί στην εκκλησία Αγίας Τριάδας στο Βύρωνα θα γίνει το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από το θάνατό της.

Στη μνήμη της και στη μνήμη όλων που αγωνίστηκαν για μια καλύτερη κοινωνία προσφέρω στο ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ, μέσω του ΚΟΒ Βύρωνα και 160 ευρώ για το «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ».

Η κόρη, Αγγελική, και τα εγγόνια της, Δημήτρης και Μαρία.

***

Στη μνήμη των πολυαγαπημένων μου γονιών, ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ και ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΟΥΝΤΟΥΜΗ που «έφυγαν» μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα, προσφέρω στο ΚΚΕ 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας.

Η κόρη τους, Βούλα

***

φωτό 3

Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ΠΑΥΛΟΣ και ΔΕΣΠΩ ΣΔΟΥΚΟΥ γεννήθηκαν στο χωριό Λυκόραχη Ιωαννίνων και έμειναν πιστοί ως το τέλος της ζωής τους στο ΚΚΕ.

ΓΑΛΑΤΩ ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΤΣΙΑΤΣΙΑΝΑ
ΓΑΛΑΤΩ ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΤΣΙΑΤΣΙΑΝΑ
Η ΜΑΡΙΚΑ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ γεννήθηκε στην Αθήνα, έμεινε ως το τέλος πιστή στο Κόμμα.

Στη μνήμη τους, εγώ ο εγγονός τους Γιάννης Αθανασάκης, σαν ελάχιστο φόρο τιμής προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΟΒ Κοινωνικής Πολιτικής της ΠΑΝΤΕΙΟΥ, 100 ευρώ.


ΠΑΥΛΟΣ ΣΔΟΥΚΟΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΣΔΟΥΚΟΣ

ΔΕΣΠΩ ΣΔΟΥΚΟΥ
ΔΕΣΠΩ ΣΔΟΥΚΟΥ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ