Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σε δίκη οδηγούνται δέκα μαθητές στην Ηγουμενίτσα

Αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τους μαθητές που αγωνίζονται ως εγκληματίες φαίνεται πως είναι η κυβέρνηση, αφού μετά τις καταδίκες μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας, ένα νέο κρούσμα σημειώθηκε χτες στην Ηγουμενίτσα. Συγκεκριμένα, 10 μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας συνελήφθησαν το πρωί στο σχολείο τους που τελούσε υπό κατάληψη, κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και αφέθηκαν ελεύθεροι αφού πρώτα ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλλήψεις έγιναν μετά από εντολή του εισαγγελέα, και αφού είχαν προηγηθεί μηνύσεις από τις διευθύνσεις των ΕΠΑΛ και ΙΕΚ, με τις κατηγορίες περί φθοράς δημόσιας περιουσίας.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους για το θέμα, οι Οργανώσεις Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τονίζουν μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να επιβάλει το νέο σχολείο της "αγοράς" των καπιταλιστών, δεν διστάζει να σέρνει στα κρατητήρια της Ασφάλειας και στα δικαστήρια τους μαθητές που "τολμούν" και αντιστέκονται σε μια πολιτική που τους αφαιρεί το δικαίωμα στη μόρφωση και τους οδηγεί στη σύγχρονη δουλεία προς χάριν της κερδοφορίας των καπιταλιστών.

Ταυτόχρονα αποκαλύπτεται και ο ρόλος των διευθυντών που έχουν επιλεγεί από την κυβέρνηση έχοντάς τους συνεργούς και συνένοχους στην επιβολή τρομοκράτησης των μαθητών.

Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτή την τακτική και την πολιτική, να καταδικάσουν τα νέα μαθητοδικεία και να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των μαθητών, να φτιάξουν μέτωπο αντίστασης και ανατροπής αυτής της βάρβαρης πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ