Κυριακή 20 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΪΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΪΔΗΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΑΓΗ ΣΑΜΑΡΑΚΗ οι ΚΟΒ Χαλανδρίου του ΚΚΕ προσφέρουν 230 ευρώ.

***

φωτό 1

Με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τον άδικο χαμό του παιδιού μας, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ, στις 24 Οκτώβρη 2010, οι γονείς του, Αθηνά και Θανάσης, προσφέρουμε στη μνήμη του, 100 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, για ενίσχυσή του, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας.

***

φωτό 1

Στη μνήμη της συζύγου μου και συντρόφισσας ΦΩΤΟΥΛΑΣ ΚΕΦΑΛΗ, που «έφυγε» από τη ζωή στις 14.11.2012, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων Πεντέλης, 600 ευρώ στο ΚΚΕ.

Θωμάς Κεφαλής

***

φωτό 2

Στην μνήμη του πατέρα μας ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης που «έφυγε» στις 10/8/2013 και της μητέρας μας ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ που «έφυγε» στις 24/6/2013 προσφέρουμε για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ.

Μανώλης - Ελσα

***

φωτό 1

Πέρασαν 14 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο αξέχαστος και αγαπητός μας σύζυγος και πατέρας, ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΪΔΗΣ, παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, αξιωματικός του ΔΣΕ, καθηγητής φιλολογίας, ιστορικός και συγγραφέας. Είχε πλούσια προσφορά στο λαϊκό κίνημα ως φιλόλογος και ιστορικός, στέλεχος του ΚΚΕ που αγωνίστηκε για τα ιδανικά του ως το τέλος της ζωής του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ
Στη μνήμη του, προσφέρουμε 180 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας.

***

φωτό 1

Πέρασαν 2 μήνες από το θάνατο του συντρόφου ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΛΕ. Γεννήθηκε στη Βερδικούσα Ελασσόνας. Μέλος του ΚΚΕ ως την τελευταία μέρα της ζωής του και μέλος της Διοίκησης του παραρτήματος Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Στην άσβεστη μνήμη του και στην αταλάντευτη πίστη του στα πανανθρώπινα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, η οικογένειά του και σύντροφοί του και φίλοι προσφέρουν: 220 ευρώ στην ΚΟΒ Βερδικούσας, 100 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ελασσόνας και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

***

φωτο 1

Στις 4 του Οκτώβρη «έφυγε» πλήρης ημερών η ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΚΟΥΓΕΝΤΑΚΗ. Οι οικογένειες των εγγονιών της, Στέλιου και Μάρκου Αλεξάκη, αντί για στεφάνι και μνημόσυνα, προσφέρουν 100 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, του κόμματος της εργατικής τάξης για τους καθημερινούς αγώνες που δίνει για Παιδεία - Υγεία και ευημερία των φτωχών αγροτών. Γιατί κομμάτι από το κομμάτι τους ήταν και αυτή. Τα πολύ δύσκολα και μαύρα χρόνια (1912 - 2013) πέρασε δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Ηταν πολύ έντονα, όπως μας έλεγε, τα στοιχεία της φτώχειας, της πείνας και της δυστυχίας. Οι ασθένειες να θερίζουν, ανήμποροι οι φτωχοί αγρότες να αντιδράσουν. Στάθηκε και ανταποκρίθηκε άξια στις σκληρές ανάγκες της οικογένειάς της. Επίσης στάθηκε με αξιοπρέπεια και υποδειγματικά στον κοινωνικό της περίγυρο. Παίρνουμε τα θετικά της μηνύματα και συνεχίζουμε...

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
***

φωτό 1

Την 1.1.2014 κλείνουν 17 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο αγαπημένος μου σύντροφος στη ζωή και τον αγώνα, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ.

Στη μνήμη του, η σύντροφός του, Μαρία, τα παιδιά και τα εγγόνια του, προσφέρουν 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

***

φωτό 3

Στη μνήμη των αγαπημένων γονιών μας, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΣΟΥΜΕΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, και του λατρεμένου αδελφού μας, ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ, καθώς και των πρωτοξάδελφών μας: ΕΥΘΥΜΙΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ και ΟΜΗΡΟΥ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ, μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που έχασαν τη ζωή τους σε πολύ νεαρή ηλικία, προσφέρουμε στο ηρωικό ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμπελοκήπων Γ. Χαλκίδη, 100 ευρώ ενίσχυση.

Σούλα Σπάια

Λίζα Χαρταμπίλα

***

φωτό 1

Πέρασαν 4 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας, σε ηλικία 85 χρόνων, ο σύντροφός μας, ΑΒΡΑΑΜ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ, ένα λαμπρό παράδειγμα αγωνιστή. Γεννημένος το 1928 στο Τσοτύλι Κοζάνης από φτωχή οικογένεια, ένιωσε από μικρός την ανάγκη να παλέψει για ένα δίκαιο κόσμο χωρίς πείνα και πολέμους, για έναν κόσμο σοσιαλιστικό. Βγήκε στο βουνό με τον ΔΣΕ, αλλά τον Νοέμβρη του 1948, ένας σοβαρός τραυματισμός τού στέρησε το φως του. Ακολούθησε πολιτική προσφυγιά στη Ρουμανία για 48 χρόνια, όπου δούλεψε με αυταπάρνηση για την οικοδόμηση του κόσμου που ονειρεύτηκε από παιδί. Μιλούσε πάντα με καμάρι για τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού και, κυρίως, μας διηγιόταν με συγκίνηση ότι ποτέ εκεί δεν ένιωσε άτομο με ειδικές ανάγκες. Το σοσιαλιστικό κράτος του παρείχε τα πάντα. Μόρφωση, στέγη, δουλειά και κάθε ευκολία συνεννόησης και μετακίνησης. Αλύγιστος στα ιδανικά του, πρότυπο κομμουνιστή, ανιδιοτελής, σεμνός, αγαπητός απ' όλους.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΣΟΥΜΕΛΑ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΣΟΥΜΕΛΑ
Οι σύντροφοί του προσφέρουν, στην μνήμη του, 100 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματός μας και δίνουν την υπόσχεση ότι θα πάρουν τη σκυτάλη της συνέχειας του δύσκολου δρόμου του αγώνα που ο σφος Αβραάμ αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του.

***

φωτό 1

Πέρασαν 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η ΑΣΠΑΣΙΑ ΡΑΚΙΝΤΖΗ, μαχήτρια του ΔΣΕ.

Η οικογένεια Χρήστου Ρακιντζή, στη μνήμη της, προσφέρει στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

***

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΟΥ, η γυναίκα του, Μύρω, προσφέρει 20 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Παλλήνης του ΚΚΕ.

***

φωτό 1

Με τη συμπλήρωση 9 μηνών από το θάνατο της αγαπημένης μου συντρόφισσας ΖΩΗΣ ΜΠΑΣΤΑ, ανταρτοΕΠΟΝίτισσας προσφέρω στη μνήμη της 100 ευρώ, μέσω ΤΕ Ζακύνθου, για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.

Ο σύντροφός της, στη ζωή και στον αγώνα, σ. Γιώργος Μπάστας.

***

φωτο

Στις 27 του Σεπτέμβρη, έκλεισαν δυο χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο αδελφός, κουνιάδος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗΣ, γιος αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ, πρόεδρος των εναπομεινάντων Ελλήνων στη Βουλγαρία.

Στις 15 του Οκτώβρη έκλεισαν δυο χρόνια από το θάνατο της μητέρας, πεθεράς, γιαγιάς ΒΑΓΙΑΣ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτριας του ΔΣΕ.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Στη μνήμη τους, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.

Η αδελφή και κόρη, Πολυμερίδου Χρυσούλα, και ο γαμπρός Πολυμερίδης Γιώργος

***

φωτο 1

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΛΙΑΚΟΥ που «έφυγε» από κοντά μας στις 22/7/2013, σύντροφοι και φίλοι του προσφέρουμε 700 ευρώ στο Κόμμα μέσω των Κομματικών Οργανώσεων Ζωγράφου του ΚΚΕ.

***

φωτο 2

Αφιέρωμα στη μνήμη του γιατρού ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜΑΚΗ, του αγωνιστή, του «Ανθρώπου» και στη μνήμη της μητέρας μου της κυρά ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥ, νοσοκόμας.

Μια ελάχιστη προσφορά στην αξέχαστη μνήμη τους και για τη συμβολή τους στους αγώνες του λαού για έναν καλύτερο κόσμο, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ευδήλου, Ικαρίας του ΚΚΕ

Καίτη Φράγκου - Ζηκίδη

***

φωτο 1

Στις 29.9.2013 έγινε το μνημόσυνο του συζύγου μου, ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΠΑ, από το χωριό Καταρράκτη Ιωαννίνων. Παραβρέθηκαν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, συγγενείς και φίλοι. Τους ευχαριστώ για τη συμπαράστασή τους.

Στη μνήμη του, προσφέρω στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση, 100 ευρώ.

Η σύζυγος, Μαρία Μαγκλάρα - Παππά

***

φωτο 1

Στη μνήμη του ΑΛΕΚΟΥ ΤΣΙΡΑΚΟΥ, ένα χρόνο από το θάνατό του, η γυναίκα του Ειρήνη προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ν. Αλικαρνασσού.

Κωνσταντίνος Δροσόπουλος
Κωνσταντίνος Δροσόπουλος
***

φωτό 1

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΤΣΙΟΥ με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής, η γυναίκα του Αθηνά, τα παιδιά του Θεόδωρος και Αλέξανδρος και τα εγγόνια του προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ιπποκράτη Λάρισας.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΤΣΙΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΤΣΙΟΣ

ΤΣΙΡΑΚΟΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΤΣΙΡΑΚΟΣ ΑΛΕΚΟΣ

ΚΕΦΑΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΚΕΦΑΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΖΩΗ ΜΠΑΣΤΑ
ΖΩΗ ΜΠΑΣΤΑ

ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΚΑ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΚΑ

ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΛΙΑΚΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΛΙΑΚΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

Αγησίλαος Σαμαράκης
Αγησίλαος Σαμαράκης

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜΑΚΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜΑΚΗΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΚΟΥΓΕΝΤΑΚΗ
ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΚΟΥΓΕΝΤΑΚΗ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΡΑΓΚΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΡΑΓΚΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΕΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΕΣ

ΑΣΠΑΣΙΑ ΡΑΚΙΝΤΖΗ
ΑΣΠΑΣΙΑ ΡΑΚΙΝΤΖΗ

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ