Σάββατο 28 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
Τηλεόραση
Ερωτικές «νευρώσεις»

Σκηνή από την ταινία «Νευρικός εραστής», του Γούντι Αλεν
Σκηνή από την ταινία «Νευρικός εραστής», του Γούντι Αλεν
Πολλές και σημαντικές ταινίες αυτό το Σαββατοκύριακο. Από τη μια τα ψυχολογικά προβλήματα ενός εραστή και από την άλλη τα προβλήματα ενός πράκτορα της CIA.

«Ο νευρικός εραστής», σε σκηνοθεσία Γούντι Αλεν.

Ο Αλβι Σίνγκερ ένας πετυχημένος κωμικός γνωρίζεται κι ερωτεύεται την Ανι Χολ, μια αφελή χαριτωμένη κοπέλα από το Ουισκόνσιν, που θέλει να κάνει καριέρα τραγουδίστριας στη Νέα Υόρκη. Ο Αλβι θα τη βοηθήσει όσο μπορεί, αν και η σχέση τους θα αρχίσει να αντιμετωπίζει εμπόδια, όταν εκείνη σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει την ταυτότητά της αποφασίζει να πάει στο Λος Αντζελες. Η πιο τυπική ταινία του Γούντι Αλεν, που εγκαινιάζει τη «σοβαρή» περίοδο της καριέρας του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εγκαταλείπεται η κωμική πλευρά της. Η κρίση των σχέσεων, ο φόβος του θανάτου, η Νέα Υόρκη εναντίον του Χόλιγουντ, τα επερχόμενα γηρατειά κυριαρχούν στη ζωή του... νευρικού εραστή. Παίζουν: Γούντι Αλεν, Ντάιαν Κίτον, Τόνι Ρόμπερτς, Κάρολ Κέιν κ.ά. (Σάββατο, ΝΕΤ, 22.00).

«Μονομαχία στο Ελ Πάσο», σε σκηνοθεσία Σέρτζιο Λεόνε.

Δύο «γκρίνγκος», με διαφορετικά κίνητρα ο καθένας, μπαίνουν στη συμμορία ενός παράφρονα Μεξικανού, για να εξοντώσουν σταδιακά τα μέλη της και να μονομαχήσουν με τον αρχηγό της στην πλατεία του Ελ Πάσο. Ενα γουέστερν με την ανεπανάληπτη μουσική του Ενιο Μορικόνε, την υποβλητική παρουσία του Κλιντ Ιστγουντ και την τελετουργική σκηνοθεσία του Σέρτζιο Λεόνε. Ενα κλασικό γουέστερν, με συγκλονιστική πλοκή και συνεχείς ανατροπές, που καθηλώνει. Πρωταγωνιστούν: Κλιντ Ιστγουντ, Λι Βαν Κλιφ, Τζιαν Μαρία Βολοντέ, Κλάους Κίνσκι κ.ά. (Σάββατο, ΝΕΤ, 15.15).

«Οι τρεις μέρες του Κόνδορα», σε σκηνοθεσία Σίντνεϊ Πόλακ.

Μια πολύ σημαντική ταινία, που παρουσιάζει τον πραγματικό ρόλο της CIA, η οποία παρουσιάζεται σαν ένας παρακρατικός τρομοκρατικός μηχανισμός. Στο φιλμ ο Τζόζεφ Τέρνερ, αναλυτής της CIA, που ειδικεύεται στην ανάγνωση βιβλίων και περιοδικών ευρείας κατανάλωσης, ανακαλύπτει ότι κατά τη διάρκεια μιας εικοσάλεπτης απουσίας από το γραφείο του, όλοι οι συνεργάτες του δολοφονήθηκαν άγρια. Ωστόσο, στην προσπάθειά του να ανακαλύψει τι ακριβώς συνέβη, γίνεται ο ίδιος στόχος της οργάνωσής του. Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Φέι Νταναγουέι, Μαξ Φον Σίντοφ, Κλιφ Ρόμπερτσον, Τζον Χάουζμαν (Κυριακή, ΑΝΤ 1, 00.15).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ