Κυριακή 29 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
ΣΕΛΙΔΟΡΑΜΑ

Αγώνας για την ειρήνη, σημαίνει αγώνας κατά του ιμπεριαλισμού. Η διαφύλαξη της ειρήνης, είναι καθημερινή μάχη ενάντια στη νέα τάξη πραγμάτων. Για ένα ολόκληρο μήνα, το φιλειρηνικό κίνημα της πατρίδας μας, θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή. Μήνας αντιιμπεριαλιστικής δράσης ο Μάης, μήνας κινητοποιήσεων, συγκεντρώσεων και πορειών και χιλιάδες άνθρωποι θα διαδηλώσουν για την ειρήνη (σελίδα 5)

«Δημοκρατία», ο μεγάλος απών στους χώρους δουλιάς. Αγνωστη λέξη μετά το πέρασμα της πύλης, απαγορευμένη μετά το χτύπημα της κάρτας. Η εικόνα ίδια - μαύρη σε «ξηρά και... θάλασσα». Αυταρχισμός, απειλές, απολύσεις, «πνίξιμο» κάθε απαίτησης. Ενα πλέγμα αντιδημοκρατικών σχέσεων όπου εργοδοτικός και κρατικός μηχανισμός εναλλάσσονται σε ρόλους καταστολής (σελίδες 16-17)

Αρθρο του Φ. Ενγκελς που γράφτηκε την Πρωτομαγιά και στις 2 Μάη του 1881, δέκα περίπου χρόνια, δηλαδή, μετά την παρισινή κομμούνα και 5 χρόνια πριν τα γεγονότα του Σικάγου για την εφημερίδα «The Labour Standart» με θέμα «Δίκαιος μισθός για δίκαιη εργάσιμη μέρα» (σελίδα 18)

Θέλει πράγματι μεγάλη προσπάθεια για να φανταστούμε την Ολυμπιακή αλλά και μετα-Ολυμπιακή εικόνα του Σχοινιά. Ο υγροβιότοπος, το δάσος της Κουκουναριάς, ο καλαμιώνας, είτε δε θα υπάρχουν είτε θα έχουν υποστεί τέτοια αλλοίωση που θα αργοπεθαίνουν (σελίδες 20-21)

Βασικός στόχος είναι η απελευθέρωση επέκτασης και εγκατάστασης βιομηχανιών στην Αττική, με το νέο νομοσχέδιο που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, διά των συναρμοδίων υπουργών Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ, Ν. Χριστοδουλάκη και Κ. Λαλιώτη, αντίστοιχα, το οποίο θα καταργήσει το περιβόητο Προεδρικό Διάταγμα 84/84, επιβαρύνοντας στο έπακρο το περιβάλλον (σελίδα 22)

Σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας, αν για το... όραμα της ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ χρειάστηκε μια ολόκληρη υπερδεκαετής περίοδος πολιτικής μονόπλευρης λιτότητας και αμφισβήτησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για τη λεγόμενη «πραγματική σύγκλιση» απαιτούνται είκοσι χρόνια πλήρους ξεθεμελίωσης των εργατικών καταχτήσεων και ολοκλήρωση των διαρθρωτικών προσαρμογών της ελληνικής οικονομίας (σελίδα 23)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ