Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ...

Η πρόταση του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) για την υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, ως υποψηφίου προέδρου της Κομισιόν, πυροδότησε ένα νέο επεισόδιο στην αποπροσανατολιστική δικομματική αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ.

Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ - όπως λέει ο ίδιος - αναδεικνύει «τον ισχυρό πολιτικό συμβολισμό αυτής της υποψηφιότητας σε μία περίοδο που η ΕΕ αποδομείται από τις πολιτικές της λιτότητας». Επίσης αναδεικνύει την αναγνώριση εκ μέρους του ΚΕΑ της συμβολής του ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο το ΚΕΑ και στις λαϊκές αντιστάσεις σε όλη την Ευρώπη.

Η δε ΝΔ και διάφορα ΜΜΕ που πρόσκεινται στην κυβέρνηση επικεντρώνουν στο ότι αυτοί που στηρίζουν την υποψηφιότητα Τσίπρα είναι κόμματα μαρξιστικά, αναρχικά, πρώην σταλινικά, τροτσκιστικά, εξτρεμιστικά και προπαντός αντιευρωπαϊκά.

Τα συγκεκριμένα ΜΜΕ, όπως π.χ. η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, κάνουν μάλιστα λαθροχειρία, με το να εμφανίζουν τον Αλ. Τσίπρα ως υποψήφιο πρόεδρο της GUE (ευρωομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο που λειτουργεί ως συνομοσπονδία και στην οποία συμμετέχει και το ΚΚΕ), θέτοντας μάλιστα το ερώτημα τι θα κάνει το ΚΚΕ. Η πραγματικότητα βέβαια είναι διαφορετική. Ο Αλ. Τσίπρας είναι προτεινόμενος υποψήφιος πρόεδρος από το ΚΕΑ και όχι από την GUE, ανεξάρτητα αν υπάρχουν κάποια κόμματα που συμμετέχουν και στα δύο. Και φυσικά το ΚΚΕ δε στηρίζει αυτήν την υποψηφιότητα, όπως και καμία άλλη για πρόεδρο της Κομισιόν.

Αφήνουμε κατά μέρος τη διαδικασία ανάδειξης του προέδρου της Κομισιόν, που είναι ένα ατελείωτο παρασκήνιο διαβουλεύσεων και συμβιβασμών, μεταξύ χωρών και ευρωκομμάτων, προκειμένου να εξισορροπηθούν οι ανταγωνισμοί στα πλαίσια της ΕΕ. Οπως επίσης και το γεγονός ότι η υποψηφιότητα Τσίπρα για πρόεδρος της Κομισιόν και ο ισχυρός πολιτικός συμβολισμός, όπως λέει ο ίδιος, είναι μία ακόμη απόδειξη της πίστης και υποταγής του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΕ, που δήθεν μπορεί να εξανθρωπιστεί εάν αλλάξει η σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου, αν επικρατήσουν οι «δυνάμεις του Νότου» και πολλά ακόμη «εάν», προκειμένου να κρύψουν από τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς τον αντιδραστικό, απάνθρωπο και βαθιά ταξικό χαρακτήρα αυτής της λυκοσυμμαχίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εχθρικά για τους λαούς (2014-06-06 00:00:00.0)
Για τη στάση του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο (2014-06-04 00:00:00.0)
Οξύτατες αντιπαραθέσεις με αφορμή την προεδρία της Κομισιόν (2014-06-03 00:00:00.0)
«Πρώτη φορά οι πολίτες...» (2014-05-29 00:00:00.0)
Περιφερόμενος κήρυκας των αξιώσεων της αστικής τάξης (2014-01-25 00:00:00.0)
«Πεσκέσι» στους αστούς η υποψηφιότητά του για την Κομισιόν (2013-12-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ