Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παρέμβαση στη Βουλή για τα Μουσικά Σχολεία

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ για τα προβλήματα των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων. Η Ερώτηση (την υπογράφει η βουλευτής του Κόμματος Λιάνα Κανέλλη) απευθύνεται στους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας.

Η Ερώτηση θυμίζει ότι με το νόμο «Καλλικράτης» ορίζονταν ότι οι Δήμοι αναλάμβαναν την ευθύνη για τη μεταφορά και τη σίτιση μαθητών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, ωστόσο τον Οκτώβρη του 2012, άλλος νόμος πήρε από τους Δήμους κάποιες αρμοδιότητες και τις έδωσε στις Περιφέρειες, απαλείφοντας όμως την κρίσιμη φράση για τη «μεταφορά και σίτιση», με αποτέλεσμα οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να αρνούνται να υλοποιήσουν συμβάσεις σίτισης για τους μαθητές των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων.

«Οι μετακινήσεις στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία είναι μεγάλες και το ωράριο επιβαρυμένο, λόγω των επιπλέον ωρών των μουσικών - καλλιτεχνικών μαθημάτων και της ανάγκης των μαθητών να κουβαλούν εκτός από τις τσάντες τους και το όργανο επιλογής τους. Είναι, επομένως, πρακτικά αδύνατο να μετακινηθούν οι μαθητές με απλά αστικά μέσα μεταφοράς ή ΚΤΕΛ. Η εμμονή της κυβέρνησης στην εφαρμογή της ΚΥΑ καθιερώνει τη χρήση των Ειδικών Μαθητικών Δελτίων μεταφοράς αντί των ειδικών δρομολογίων για όλους τους μαθητές και δημιουργεί συνθήκες άνισων ευκαιριών πρόσβασης σε ένα δημόσιο σχολείο», σημειώνει η βουλευτής και προσθέτει:

«Η Πανελλήνια Ενωση Γονιών Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων καταγγέλλει 17.000 κενές ώρες εβδομαδιαία στα Μουσικά όλης της χώρας. Στα Καλλιτεχνικά δεν έχει ακόμη ξεκινήσει η διαδικασία κάλυψης των κενών καθώς λείπουν σχεδόν όλοι οι καθηγητές της υποκριτικής, του κινηματογράφου και του χορού. Η ύπαρξη τόσων πολλών κενών δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία τους και υπονομεύει την ίδια την ύπαρξή τους».

Με βάση τα παραπάνω, η βουλευτής ζητά από τους υπουργούς ουσιαστική επίλυση του προβλήματος και άμεση εξασφάλιση δωρεάν σίτισης σε όλα τα παιδιά στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία κάλυψη της μαθητικής μεταφοράς δωρεάν και με ασφάλεια για όλους τους μαθητές και κάλυψη των κενών στα σχολεία με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ