Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ολοι στην απεργία!

Να συμμετάσχουν μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά στην απεργία της 6ης Νοέμβρη με τις ταξικές δυνάμεις καλεί τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό η Επιτροπή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Πολιτισμού.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή σημειώνει ότι στο ΥΠΠΟ «προκύπτουν τεράστια προβλήματα με την αποδυνάμωση τής, ήδη υποστελεχωμένης, Αρχαιολογικής Υπηρεσίας». Με τα «ειδικά κριτήρια επιλογής προσωπικού» και μέσω της «διαθεσιμότητας» «οδηγείται στην ανεργία και στην εξαθλίωση έμπειρο προσωπικό κάθε ειδικότητας ανοίγοντας, ουσιαστικά, την "πόρτα" στους ιδιώτες για να καλυφθούν τα κενά (...) Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση καταργεί οργανικές θέσεις νοικιάζονται εκατοντάδες απελπισμένοι άνεργοι στις υπηρεσίες του ΥΠΠΟ μέσω "Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων" με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα και ασφαλιστική κάλυψη».

Σε ανασκαφές όπως είναι στο Μετρό Θεσσαλονίκης και στο Αμύνταιο της Φλώρινας «αποτυπώνεται ξεκάθαρα η πολιτική της κυβέρνησης προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου» λέει το ΠΑΜΕ και προσθέτει: «Στο όνομα της "ανάπτυξης" απαξιώνονται οι αρχαιότητες και αντιμετωπίζονται ως "εμπόδια" του εργολαβικού κέρδους. Οι εργολήπτριες εταιρείες (π.χ. ΔΕΗ, Αττικό Μετρό) με την ανοχή πολλές φορές των εφορειών αυθαιρετούν εις βάρος των εργαζομένων με απολύσεις, τρομοκρατία, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων».

Για το ΠΑΜΕ «επιχειρείται μεθοδευμένη προσπάθεια του ΥΠΠΟ να εκφυλίσει τη δημόσια διαχείριση του πολιτισμού» ενώ «με αρωγούς τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ διασπάται η συλλογικότητα των εργαζομένων και υπονομεύεται η αναγκαιότητα των αγώνων ως τη μόνη λύση από τα αδιέξοδα της πολιτικής των μονοπωλίων».

«Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μαζική απάντηση από την οργανωμένη πάλη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, να δυναμώσει ο αγώνας με όλες τις μορφές. Γιατί δεν πρέπει να περάσει η απογοήτευση, ο συμβιβασμός, η λογική ότι οι αγώνες δε φέρνουν αποτελέσματα. Για να μη δώσουμε την ευκαιρία στην κυβέρνηση, στους επιχειρηματικούς ομίλους να αποτελειώσουν ό,τι εργατικό δικαίωμα απέμεινε, να χτυπήσουν τη συλλογική δράση, τη συλλογική πάλη» σημειώνει το ΠΑΜΕ και καλεί στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ. γιατί:

«Οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να δουλεύουμε για 300 και 400 ευρώ .Δεν μπορούμε να ανεχτούμε την κατάργηση του κατώτερου μεροκάματου και των ΣΣΕ. Θέλουμε συλλογικές συμβάσεις και όχι ατομικές που μας οδηγούν να είμαστε ο κάθε ένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία.

Γιατί δεν μπορούμε να είμαστε κάθε μέρα με τη θηλιά της ανασφάλειας, αν θα πάμε το πρωί στη δουλειά και θα μας στείλουν στο λογιστήριο να πάρουμε την απόλυση και αυτή χωρίς αποζημίωση. Γι' αυτό πρέπει να απαιτήσουμε σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Να απαιτήσουμε καμιά απόλυση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Γιατί την ώρα που κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ενωση και τα μονοπώλια επιτίθενται και παίρνουν νέα μέτρα την ίδια ώρα απλόχερα μέσω του προϋπολογισμού δίνουν στο κεφάλαιο νέες φοροαπαλλαγές, νέες μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές, περισσότερα κίνητρα στο όνομα των επενδύσεων κλπ.

Να είναι απεργία που θα σηματοδοτήσει νέες εξελίξεις. Να δώσει το έναυσμα για τη συνέχεια της πάλης μας. Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε! Οι δυσκολίες του αγώνα είναι πολλές αλλά όχι ανυπέρβλητες. Για να ανασάνουμε σήμερα, χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ