Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Τσακίζει δικαιώματα με όπλο τους ανέργους

Μια στρατιά χιλιάδων πολύ φτηνών εργατών χωρίς δικαιώματα δημιουργεί το νέο πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» της Περιφέρειας Αττικής. Το πρόγραμμα καταψηφίστηκε ως προς τη σκοπιμότητά του από τους εκλεγμένους συμβούλους του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Περιφέρειας, οι υποψήφιοι εργαζόμενοι (μακροχρόνια άνεργοι) στο πρόγραμμα, θα καλύπτουν θέσεις σε Δήμους και Pεριφέρειες ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες, όπως σε σχολεία και νοσοκομεία, τη στιγμή που απολύονται χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι από τις θέσεις αυτές και θα αμείβονται έως 490 ευρώ καθαρά (άνω των 25 ετών) και έως 427 ευρώ (κάτω των 25 ετών) για τους πέντε μήνες εργασίας που προβλέπεται.

Από τους συμβούλους του ΚΚΕ τόσο ο Δημήτρης Κυπραίος όσο και η Χριστίνα Αγγελονίδη που πήραν το λόγο, επεσήμαναν ότι οι προσλήψεις είναι προσωρινές με λειψά χρήματα και δικαιώματα σε τομείς όπου απολύθηκαν και θα απολυθούν χιλιάδες εργαζόμενοι. Επεσήμαναν επίσης πως η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται ούτε με προγράμματα, ούτε με άλλα μέτρα καθώς στο υπάρχον κοινωνικό σύστημα, τον καπιταλισμό, η ανεργία θα μεγαλώνει αφού ο τρόπος παραγωγής και λειτουργίας του συστήματος αναπαράγει την ανεργία και τη φτώχεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ