Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Απεργία και στάση εργασίας ενάντια στη διαθεσιμότητα

Νέα πενθήμερη απεργία αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών για την ερχόμενη Δευτέρα. Σήμερα θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι στο ΕΜ Πολυτεχνείο και στο Πανεπιστήμιο Πάτρας. 4ωρες στάσεις εργασίας μέχρι και την πανελλαδική απεργία στις 6 Νοέμβρη, αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στη διαθεσιμότητα - απολύσεις.

Με νέα δήλωσή του χτες ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος πιέζει τους πρυτάνεις του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ να ανοίξουν τα ιδρύματα, με το πρόσχημα απώλειας εξαμήνου. Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 4 Νοέμβρη εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει στο ΣτΕ το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει τη διαθεσιμότητα 1.349 διοικητικών υπαλλήλων από 8 πανεπιστήμια και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων εδώ και περίπου δύο μήνες είχε προχωρήσει σε απεργία.

Με αφορμή τη διενέργεια έρευνας που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών πατώντας σε δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου σύμφωνα με τα οποία διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που βρίσκονται σε απεργία πληρώνονται κανονικά, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θ. Πελεγρίνης και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Ιδρύματος ανακοινώνουν ότι οι αποδοχές των ημερών απεργίας θα περικοπούν από τη μισθοδοσία των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ