Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση του ΣΕΠΕ

Τα προβλήματα στη λειτουργία του ΣΕΠΕ καταγγέλλουν βουλευτές του ΚΚΕ σε Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας. Το ΣΕΠΕ οδηγείται σε σταδιακή υποβάθμιση, έχοντας τεράστιες χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό στους ελεγκτικούς μηχανισμούς των Επιθεωρήσεων Εργασίας, αλλά και σε υλικοτεχνική στήριξη και υποδομή, με αποτέλεσμα να μη γίνονται επαρκείς, ουσιαστικοί έλεγχοι στις βιομηχανίες και γενικότερα στους εργασιακούς χώρους.

Το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Εργασίας που πέρασε φέτος το Φλεβάρη από το «Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης», προβλέπει την κατάργηση των Τμημάτων της Επιθεώρησης σε τουλάχιστον 6 νομούς της χώρας και την υποβάθμιση της Επιθεώρησης σε επίπεδο Γενικής Διεύθυνσης του υπουργείου Εργασίας. Η υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών οδηγεί σε πλήρη ασυδοσία τη μεγαλοεργοδοσία με τραγικές συνέπειες στις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

«Η συνεχής υποβάθμιση του ΣΕΠΕ είναι πορεία αντιστρόφως ανάλογη με τις ανάγκες και την προστασία της εργατικής - λαϊκής οικογένειας», σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και ρωτάνε τον αρμόδιο υπουργό:

  • Τι ενέργειες θα κάνει η κυβέρνηση για την αναβάθμιση του ΣΕΠΕ;
  • Τι μέτρα θα πάρει για τη στήριξη των υπηρεσιών της Τεχνικής & Υγειονομικής Επιθεώρησης και τη στελέχωσή τους με το απαραίτητο προσωπικό και τις ανάλογες αρμοδιότητες, με βάση τις αυξημένες ανάγκες;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ