Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Μαζικά στους δρόμους με αιχμή τα ζητήματα της Υγείας

Μαζικές οι χτεσινές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Από τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα έκαναν χτες οι συνταξιούχοι. Στην Αθήνα η συγκέντρωση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΤΑΕ-ΟΑΕΕ έγινε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και η πορεία κατέληξε στο υπουργείο Υγείας. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων. Στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας. Επίσης, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντήθηκε με την υφυπουργό Υγείας, Ζ. Μακρή. Απαίτησε να παρθούν πίσω τα χαράτσια των 25 ευρώ για την εισαγωγή στο νοσοκομείο και του 1 ευρώ για κάθε συνταγή, που έχουν εξαγγείλει κυβέρνηση και υπουργείο. Ακόμα ξεκαθάρισαν πως απαιτούν απαντήσεις και λύσεις και όχι ύβρεις και χαρακτηρισμούς, όπως αυτοί που επιστρατεύει ο υπουργός Α. Γεωργιάδης απέναντι στα σωματεία και τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, υπογράμμισε πως ενώ οι συνταξιούχοι έχουν καταθέσει υπόμνημα με τα αιτήματά τους από τον Ιούλη, το υπουργείο απάντησε, μέσω του ΕΟΠΥΥ, μόλις προχτές, παραμονές της κινητοποίησης, με μια απλή καταγραφή των κουτσουρεμένων παροχών του Οργανισμού, που δεν δίνει καμία λύση στα οξυμένα προβλήματα. Κάλεσε ακόμα τους συνταξιούχους να δώσουν μαζικό «παρών» στην απεργία στις 6 Νοέμβρη και στις συγκεντρώσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Μεγάλη ήταν η χτεσινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Phasma

Μεγάλη ήταν η χτεσινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας
Στην Ομόνοια οι συνταξιούχοι συνάντησαν τη συγκέντρωση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους. Αμέσως μετά υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα την παναναπηρική κινητοποίηση που διέσχισε την Ομόνοια κατευθυνόμενη προς το υπουργείο Εργασίας.

Στη Θεσσαλονίκη η συνταξιουχική συγκέντρωση έγινε έξω από το κεντρικό υποκατάστημα του ΙΚΑ, στην οδό Αριστοτέλους. Μαζί τους διαδήλωσαν οι ανάπηροι, με κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ). Στη Λάρισα, οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο και πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ. Στο Βόλο, η συγκέντρωση έγινε έξω από το νοσοκομείο. Κινητοποίηση έγινε και στο Ρέθυμνο.

Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν στο Αγρίνιο, τη Δευτέρα 4/11, στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο, και στη Ρόδο, την Τρίτη 5/11, στις 9.30 το πρωί, στο Νοσοκομείο Ρόδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ