Σάββατο 2 Νοέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέες αυλαίες

Η κωμωδία του Τούρκου συγγραφέα Αζίζ Νεσίν «Αντε ψυχούλα μου, σκότωσέ με!», ανεβαίνει σήμερα Σάββατο, στο Θέατρο «Ελεύθερη Εκφραση», σε σκηνοθεσία Ελένης Γερασιμίδου. Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Αζίζ Νεσίν, με το ιδιαίτερο χιούμορ του, μιλά για την απώλεια και τη μοναξιά, τη θύμηση και τη μνήμη, αλλά κυρίως για τη λαχτάρα του έρωτα που κυριαρχεί στην καθημερινότητα και τη ζωή των δύο γυναικών. Το χιούμορ και ο υπόγειος σαρκασμός εναλλάσσονται ταχύτατα όπως και οι διάλογοι, οι οποίοι αποκαλύπτουν αλήθειες, ψέματα και φαντασιώσεις, ενώ η έκφραση τρυφερότητας εναλλάσσεται με την ωμότητα των ανθρώπινων ενστίκτων. Παίζουν: Μαίρη Ιγγλέση, Γιάννης Τσιώμου και Τζένη Οικονόμου. Μετάφραση: Παναγιώτης Αμπατζής. Σκηνικά - Κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος. Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος. Παραστάσεις έως την Κυριακή 2 Φλεβάρη 2014.

  • Το σατιρικό - κωμικό διήγημα «Ο Κροκόδειλος» του Φιοντόρ Ντοστογέφσκι, ένα από τα ώριμα διηγήματα του μεγαλοφυούς συγγραφέα, διασκευάζεται για το θέατρο και παρουσιάζεται στο «Από Μηχανής Θέατρο», σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μπερδέκα. Ο συγγραφέας των «Αδελφών Καραμαζώφ» και του «Εγκλήματος και Τιμωρία», με τον «Κροκόδειλο» στηλιτεύει τον καπιταλισμό και σατιρίζει την υποτιθέμενη δημοκρατία της Ευρώπης. Θεατρική διασκευή: Κατερίνα Μπερδέκα, Στράτος Σωπύλης. Σκηνοθεσία: Κατερίνα Μπερδέκα. Σκηνικά - Κοστούμια: Νίκος Αναγνωστόπουλος. Μουσική: Δημήτρης Παπαλάμπρου. Φωτισμοί: Αλίκη Δανέζη - Κnutsen. Παίζουν: Γιώργος Βουβάκης, Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη, Αθηνά Μπερδέκα, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Παναγιώτης Σακελλαρίου, Στράτος Σωπύλης, Καλλιόπη Τζερμάνη.
  • Με το έργο της Βιρτζίνια Γουλφ «Ορλάντο» ανοίγει και πάλι αυλαία το Σύγχρονο Θέατρο (Ευμολπιδών 45, Γκάζι, τηλ. 210 3464.380). Μετάφραση: Θανάσης Χατζόπουλος. Σκηνοθεσία: Σταύρος Σ. Τσακίρης. Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ. Μουσική, ενορχήστρωση - sounddesign: Αντώνης Μιτζέλος. Κίνηση: Μαρκέλα Μανωλιάδου. Με τη Μαριάνθη Σοντάκη. Συμμετέχει ο Αντώνης Μιτζέλος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ