Σάββατο 2 Νοέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Εμβάθυνση της επιχειρηματικής λειτουργίας των ΑΕΙ θέλει η ΝΔ

Τις προτάσεις της ΝΔ για εμβάθυνση της επιχειρηματικής λειτουργίας των ΑΕΙ, παρουσίασε ο γραμματέας της Ανδρέας Παπαμιμίκος μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη με θέμα τη διασύνδεση της πόλης με τα πανεπιστήμιά της. Μίλησε για αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των πανεπιστημίων με την πρόσληψη μάνατζερ, για αξιοποίηση των ΣΔΙΤ για την ανέγερση φοιτητικών εστιών σε εγκαταλειμμένα κτίρια της Θεσσαλονίκης, καθώς και για μετατροπή των Συμβουλίων Διοίκησης των Πανεπιστημίων σε Συμβούλια Στήριξης, που θα τα συνδέουν με τις τοπικές κοινωνίες, τις επιχειρήσεις και την Αυτοδιοίκηση, προσελκύοντας πόρους και αξιοποιώντας αποφοίτους. Μάλιστα, σημείωσε ότι αυτή είναι μια πρόταση της ΝΔ που θα υποβληθεί άμεσα.

Επιπλέον πρότεινε: Συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πανεπιστημίων και επιχειρηματιών, σε μεταπτυχιακά προγράμματα που θα προσελκύσουν φοιτητές από όλα τα Βαλκάνια. Μεταπτυχιακά και άλλα προγράμματα εξειδίκευσης χρηματοδοτούμενα από μεγάλες επιχειρήσεις, με στόχο την απορρόφηση όσο το δυνατόν περισσότερων αποφοίτων από τις ίδιες επιχειρήσεις.

Τέλος, ανέφερε ότι η ΝΔ είναι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων και συμπλήρωσε πως οι συνθήκες είναι ώριμες για να γίνουν σοβαρές τομές στην παιδεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ