Τρίτη 5 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Α' ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεατρική αντιφασιστική παράσταση

Στα πλαίσια της αντιφασιστικής δράσης της, η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Τρόμος και αθλιότητα του Τρίτου Ράιχ» του Μπέρτολτ Μπρεχτ με την ευγενική συμμετοχή της θεατρικής ομάδας του ΠΑΜΕ, που θα ταξιδέψει από την Αθήνα αφιλοκερδώς γι' αυτή την παράσταση.

Η εκδήλωση γίνεται το Σάββατο 9 Νοέμβρη, στην αίθουσα «Αλέξανδρος» (της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - Κέντρο Πολιτισμού). Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις, στις 6 μ.μ. και στις 8 μ.μ.

Η ΕΛΜΕ ενημερώνει ότι επειδή η χωρητικότητα της αίθουσας είναι περιορισμένη, θα διατεθούν αριθμημένες προσκλήσεις, για τις οποίες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τις προσκλήσεις από τα γραφεία της Α' ΕΛΜΕ, σήμερα, Τρίτη, από τις 8 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. ή απευθυνόμενοι στο τηλέφωνο επικοινωνίας 6995.974.538.

Η παράσταση περιλαμβάνει το σύνολο των 24 ανεξάρτητων σκηνών της ομώνυμης συλλογής του Μπρεχτ και βασίζεται (μέσα από ντοκουμέντα) σε πραγματικά περιστατικά της καθημερινής ζωής την περίοδο 1933 - 1938 στη Γερμανία. Το έργο είναι εξαιρετικά επίκαιρο γιατί αναδεικνύει τον τρόμο που βασίλευε εκείνα τα χρόνια από την άνοδο του φασισμού, αλλά και τις ευθύνες των μικροαστικών στρωμάτων που την ανέχτηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ