Τρίτη 5 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαζικές απελάσεις μεταναστών

Eurokinissi

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι απελάσεις μεταναστών. Τον περασμένο Οκτώβρη 1.052 μετανάστες διώχτηκαν από τη χώρα μας. Συνολικά από τον Αύγουστο του 2012, έχουν «επιστρέψει» στις χώρες καταγωγής τους 30.009 αλλοδαποί μέσω των λεγόμενων εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και τις αναγκαστικές επιστροφές και «εθελοντικές» αναχωρήσεις που πραγματοποιούνται από την Ελληνική Αστυνομία.

Ειδικότερα, τον Οκτώβρη, 356 αλλοδαποί απελάθηκαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας. Το ίδιο χρονικό διάστημα (Οκτώβρης 2013), πέρα από τις παραπάνω «επιστροφές», η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε διοικητικά την «επιστροφή» στις χώρες καταγωγής τους, άλλων 696 αλλοδαπών, σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Με τις διώξεις του Οκτώβρη, ο αριθμός των αλλοδαπών που «επέστρεψαν» στις χώρες καταγωγής τους, με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, από τον Αύγουστο του 2012, ανέρχεται σε 13.211 άτομα.

Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε άλλη μία ειδική αστυνομική δράση κατά μεταναστών μικροπωλητών με πρόσχημα το παρεμπόριο. Πραγματοποιήθηκαν 43 προσαγωγές και πέντε συλλήψεις ατόμων στην Αθήνα, ενώ κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός από τα είδη που πουλούσαν. Ελεγχοι έγιναν στην περιοχή του Θησείου, στις οδούς Ζήνωνος, Κεραμεικού, Αγίου Κωνσταντίνου, Πειραιώς και στη λαϊκή αγορά της Ιεράς Οδού. Οι έλεγχοι διήρκησαν από τις 6.30 το πρωί έως τις 6.00 το βράδυ και συμμετείχαν αστυνομικοί των ομάδων «Ξένιος Δίας» και των κλιμακίων καταπολέμησης του λεγόμενου παρεμπορίου στο κέντρο της Αθήνας. Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός εμπορευμάτων, τα οποία παρέλαβαν τέσσερα απορριμματοφόρα οχήματα του Δήμου Αθηναίων για καταστροφή.

Επίσης, με πρόσχημα την εγκληματικότητα έγιναν και προσαγωγές πολιτών το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αθήνας, Αμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΜΑΤ) με τα ανάλογα μέσα και εξοπλισμό. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης προσήχθησαν 114 άτομα. Συνελήφθησαν έξι μετανάστες για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Εξάλλου εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες χτες, από πλωτό περιπολικό της λιμενικής αρχής Σάμου, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια - βορειοδυτικά του νησιού, σκάφος με 18 αλλοδαπούς. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στη λιμενική αρχή όπου και συνελήφθησαν, ενώ πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο της περιοχής για τη διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ