Τετάρτη 2 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αύριο και μεθαύριο οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ

Η «Δημοσιογραφική Συνεργασία», στην οποία συμμετέχει και ο Νίκος Καραντηνός, στηρίζει την υποψηφιότητα του Δημήτρη (Τάκη) Τσίγκα για Α' αντιπρόεδρο

Εκλογές που, ως ένα βαθμό, μπορεί να συμβάλλουν στην αγωνιστική πορεία του δημοσιογραφικού κλάδου, ώστε να ξεφύγει από την απραξία και τον εκφυλισμό, πραγματοποιούνται, το διήμερο Πέμπτη - Παρασκευή 3 και 4 Μάη, στην ΕΣΗΕΑ, για την εκλογή των νέων οργάνων Διοίκησης της Ενωσης.

Συγκεκριμένα οι εκλογές αυτές έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς γίνονται σε μια στιγμή αγωνιστικής κινητοποίησης, όπου οι δημοσιογράφοι παλεύουν, μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και γενικότερα, για την υπεράσπιση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων και των ταμείων τους. Αλλά και διεκδικούν αγωνιστικά ασφαλιστικά, εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα και αιτήματα με βάση τις σύγχρονες αυξημένες ανάγκες στο νέο τοπίο που έχουν διαμορφώσει οι νέες τεχνολογίες στον έντυπο Τύπο και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Με νωπές τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες, κάτω από την πίεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ίδιων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, οι δημοσιογράφοι καλούνται να αποφασίσουν για την ανασυγκρότηση και τον αγωνιστικό προσανατολισμό της ΕΣΗΕΑ. Καλούνται να ψηφίσουν και στηρίξουν με την ψήφο τους -με βάση και την πείρα τους από τις τελευταίες κινητοποιήσεις- τις δυνάμεις που παλεύουν γι' αυτό το σκοπό, κόντρα στη συμβιβαστική και αποπροσανατολιστική τακτική της πλειοψηφίας του απερχόμενου ΔΣ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ενωσης.

Αυτούς τους σκοπούς και στόχους έρχεται, ακριβώς, για να υπηρετήσει η συμμετοχή του συνδυασμού της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» στις εκλογές. Πρόκειται για μια, ελπιδοφόρα θέλουμε να πιστεύουμε, «Δημοσιογραφική Συνεργασία» που συγκροτήθηκε από συναδέλφους που έχουν δώσει δείγματα ως τώρα και είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν για να γίνει η ΕΣΗΕΑ μετερίζι του αγώνα του δημοσιογραφικού κόσμου.

Στη «Δημοσιογραφική Συνεργασία», που στηρίζει την υποψηφιότητα του Δημήτρη (Τάκη) Τσίγκα για τη θέση του Α' αντιπροέδρου, συμμετέχουν και οι παρακάτω συνάδελφοι ως υποψήφιοι:

Για το ΔΣ της ΕΣΕΗΑ: Νίκος Καραντηνός, Σοφία Αδαμίδου, Διγενή Ασημίνα (Σεμίνα), Ζαγγανάς Ιωάννης, Καλογεροπούλου Ελένη, Κατή Κατερίνα, Κογκαλίδης Γεώργιος, Μηλιώνης Γεώργιος, Μουζάκης Μάρκος, Μουσγάς Γεώργιος, Παπανικολάου Ευθύμιος, Ράμμος Παναγιώτης, Σακαρέλος Ανδρέας, Φωτούλας Ιωάννης και Ψωμιάδης Κωνσταντίνος. Υποψήφιος για την Εξελεγκτική Επιτροπή είναι ο συνάδελφος Νίκος Πέρπερας.

Για αντιπρόσωπους στην ΠΟΕΣΥ: Νίκος Καραντηνός, Σοφία Αδαμίδου, Ανδριανού Ελένη, Ασημινάκη Αννα, Διγενή Ασημίνα (Σεμίνα), Ζαγγανάς Ιωάννης, Καλογεροπούλου Ελένη, Καρρέρ Αρης - Διονύσιος, Κατή Κατερίνα, Κογκαλίδης Γεώργιος, Κορκόδειλος -Παππάς Παναγιώτης, Λιβιτσάνος Γεράσιμος, Μηλιώνης Γεώργιος, Μουζάκης Μάρκος, Μουσγάς Γεώργιος, Μπογιόπουλος Νίκος, Παπανικολάου Ευθύμιος, Πριτσαπίδουλας Χρήστος, Ράμμος Παναγιώτης, Σακαρέλος Ανδρέας, Τσαπόγας Γεώργιος, Τσίγκας Τάκης, Φωτούλας Ιωάννης και Ψωμιάδης Κωνσταντίνος.

Επίσης, η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» στηρίζει τους υποψηφίους: Αναστάσιο Αυγερινό για το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο και Ελένη Ανδριανού και Πριτσαπίδουλα Χρήστο για το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Στις εκλογές για μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συμμετέχουν και οι εξής συνδυασμοί: «Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι», «Ανανεωτική -Ριζοσπαστική Κίνηση Δημοσιογράφων», «Ανεξάρτητη Παρέμβαση για την Ανασυγκρότηση», «Δημοσιογραφική Συνδικαλιστική Κίνηση "ΔΗΣΚ"», «Κίνηση Δούρειος Τύπος», «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων». Ενώ τις θέσεις για το Προεδρείο της Ενωσης διεκδικούν: Εξι υποψήφιοι πρόεδροι, πέντε υποψήφιοι Α' αντιπρόεδροι, πέντε υποψήφιοι γεν. γραμματείς, πέντε υποψήφιοι Β' αντιπρόεδροι και πέντε υποψήφιοι για τη θέση του ταμία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ