Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Λειτουργούν ανακυκλώνοντας διμηνίτες

Με διμηνίτες και ανακύκλωση της ανεργίας, μοίρασμα μιας θέσης εργασίας σε δυο και τρεις άνεργους κατά τα απάνθρωπα ευρωενωσιακά πρότυπα, επιχειρεί η κυβέρνηση να ψευτοκαλύψει τα τεράστια κενά στο προσωπικό των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Δήμοι είχαν στείλει στην κεντρική διοίκηση αιτήματα για πρόσληψη προσωπικού (με σύμβαση ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου) για τους σταθμούς. Ενημερώθηκαν από την κυβέρνηση ότι μέχρι να εγκριθούν οι προσλήψεις αυτές, μπορούν να προσλάβουν άλλους συμβασιούχους με δίμηνη σύμβαση, όπως και έγινε για να ξεκινήσουν το Σεπτέμβρη οι σταθμοί, συμβάσεις που λήγουν αυτό το διάστημα.

Χτες το υπουργείο Εσωτερικών, επικαλούμενο καθυστέρηση στην έγκριση των προσλήψεων που αιτήθηκαν οι δήμοι, απέστειλε εγκύκλιο στις δημοτικές αρχές δίνοντάς τους δυνατότητα να συνάψουν νέες τέτοιες δίμηνες συμβάσεις, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «δεν είναι δυνατή η πρόσληψη των ατόμων που απασχολήθηκαν με δίμηνες συμβάσεις για το διάστημα από 1-9 έως 31-10 στους ίδιους φορείς και με τις ίδιες ή παρεμφερείς ειδικότητες», με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη λειτουργία των σταθμών, στην ψυχολογία των παιδιών που βρίσκονται κάθε τόσο να αλλάζουν παιδαγωγούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ