Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Δίκτυο νομικής υποστήριξης από την ΠΑΣΕΒΕ

Η ΠΑΣΕΒΕ συγκροτεί δίκτυο νομικής υποστήριξης προς αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, που αδυνατούν οικονομικά να απευθυνθούν σε δικηγόρους, με στόχο όχι την υποκατάσταση της συνδικαλιστικής - μαζικής δράσης, αλλά τη στήριξή της. Η πρωτοβουλία στηρίζεται στην έμπρακτη αλληλεγγύη των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων.

Οπως σημειώνει η ΠΑΣΕΒΕ, «ορισμένοι (δικηγόροι, οικονομολόγοι, "συνδικαλιστές") εμφανίζονται και στήνουν ολόκληρα δίκτυα, ισχυριζόμενοι ότι μόνο αν ο καθένας μόνος του ή και κατά ομάδες χρησιμοποιήσουμε διάφορα νομικά μέσα θα αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα.

Προειδοποιούμε τους συναδέλφους που σκέφτονται να απευθυνθούν σε αυτούς, να μην τρέφουν αυταπάτες. Η αντιμετώπιση των καυτών προβλημάτων δεν είναι θέμα διαδικαστικό και νομικό. Εξάλλου, με τη σφραγίδα της νομιμότητας έχουν έρθει όλα τα αντιασφαλιστικά μέτρα. Ποιος είναι λοιπόν ο στόχος τους; Δεν είναι αφελείς. Θέλουν είτε να αποκομίσουν κέρδος, είτε να αποκοιμίσουν τους συναδέλφους για να μην αγωνίζονται και να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση, είτε να καλλιεργήσουν την αναμονή κάποιου νέου "σωτήρα", είτε να φτιάξουν πολιτική "πελατεία".

Το αγωνιστικό αντιμονοπωλιακό κίνημα δεν αποκλείει και τη νομική υποστήριξη των συναδέλφων που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Γι' αυτό και παίρνουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες νομικής βοήθειας προς τους συναδέλφους, μέσα από τα σωματεία μας και την ΠΑΣΕΒΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ