Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Θα επανεξεταστεί η περίπτωση του σπουδαστή με σύνδρομο Down

Εκδιώχτηκε από το ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων της Αναβύσσου

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Τουρισμού πραγματοποίησαν χτες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, για την απόφαση να εκδιωχθεί από το ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων της Αναβύσσου σπουδαστής με σύνδρομο Down, που είχε κριθεί εισακτέος ως 15ος στη σειρά στους 25 που έπαιρνε η σχολή.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης αντιπροσωπείας των παραπάνω φορέων με τον γγ του υπουργείου, Αν. Λιάσκο, εκείνος επικαλέστηκε ότι το υπουργείο και η διεύθυνση της σχολής καλώς έπραξαν καθώς δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και προσωπικό για την εκπαίδευση μαθητών με ειδικές ανάγκες. Κάτω από τις πιέσεις της αντιπροσωπείας ο γγ του υπουργείου δεσμεύτηκε ότι θα επανεξετάσει το θέμα σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και θα απαντήσει την επόμενη βδομάδα.

Το γεγονός ότι η οικογένεια του συγκεκριμένου μαθητή έχει εξασφαλίσει συνοδό, αναδεικνύει την πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, η οποία αφήνει τεράστια κενά σε κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα ειδικής αγωγής, στερώντας το δικαίωμα σε χιλιάδες παιδιά με αναπηρίες να μορφωθούν και να αποκατασταθούν επαγγελματικά.

Το γεγονός καταγγέλλει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής με ανακοίνωσή του, απαιτώντας να παρθεί πίσω η απόφαση και να επιτραπεί άμεσα στον σπουδαστή να παρακολουθήσει τις σπουδές του. «Το επίπεδο κάθε σχολής διαμορφώνεται από το επίπεδο γνώσεων που παρέχει στους σπουδαστές, από το κατά πόσο είναι δυνατό στους νέους να φοιτήσουν σε αυτή, από τις υλικοτεχνικές υποδομές της και από το επίπεδο και την επάρκεια του διδακτικού προσωπικού. Οπως πολύ καλά γνωρίζουμε είναι συνειδητή επιλογή του υπουργείου Τουρισμού να υποβαθμίσει σε όλα τα επίπεδα τις Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων, να τις απαξιώσει, εξυπηρετώντας με διπλό τρόπο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου στον Τουρισμό. Υποβαθμίζοντας και κλείνοντας τις δημόσιες σχολές στέλνει τους νέους βορά στα χέρια των σχολαρχών που έναντι αδρότατης αμοιβής τους εκπαιδεύουν ώστε να γίνουν χρήσιμα, φτηνά, πειθήνια, μισοειδικευμένα εργαλεία έρμαια στις ορέξεις του κάθε εργοδότη», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων το Συνδικάτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ