Σάββατο 16 Νοέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
Στην κόψη του ξυραφιού το νοσοκομείο Αρτας

Με κυνισμό και εξυπνακισμούς απάντησε ο υπουργός Υγείας σε Ερώτηση του ΚΚΕ

Τις ανάγκες των περίπου 30.000 κατοίκων της Αρτας καλείται να καλύψει ένα Γενικό Νοσοκομείο που δεν πληροί τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για να αντιμετωπίσει ολοκληρωμένα τα επείγοντα περιστατικά. Ανάμεσα σ' αυτούς, 10.000 που ζουν στις ορεινές περιοχές και το χειμώνα που μένουν αποκλεισμένοι στα χωριά τους, δεν έχουν καμία πρόσβαση σε υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Τα στοιχεία αυτά αναδείχθηκαν χτες το πρωί στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης σχετικής Ερώτησης που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Γιώργος Λαμπρούλης.

«Η πολιτική σας στο χώρο της Υγείας στέλνει ανθρώπους στο θάνατο» κατήγγειλε προς τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, ο Νίκος Μωραϊτης και κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για την υποστελέχωση και την υπολειτουργία του νοσοκομείου. Είπε ακόμα ότι τα Κέντρα Υγείας τις περισσότερες φορές εφημερεύουν με έναν γιατρό. Στις ορεινές περιοχές Αγνάντων και Βουλγαρελίου, το ανολοκλήρωτο οδικό δίκτυο, ο βαρύς χειμώνας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα ΚΥ αυτών των περιοχών έχουν έναν και μόνο αγροτικό, σημαίνει ότι κινδυνεύουν ζωές.

Ο Αδ. Γεωργιάδης δήλωσε κυνικά ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» αφού έχουν μειωθεί κατά 300 εκατ. ευρώ οι δαπάνες για όλα τα νοσοκομεία και ότι δεν πρόκειται να γίνει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Στο σημείο αυτό και ενώ η συζήτηση αφορά ανθρώπινες ζωές επιδόθηκε σε εξυπνακισμούς του τύπου: «Στο δικό σας σύστημα μπορεί να γίνουν όλοι κρατικοί υπάλληλοι. Αλλά θυμάμαι ότι δεν πήγε και τόσο καλά»!

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι η Υγεία θα γίνει κοινωνικό αγαθό όταν ο πλούτος περάσει στα χέρια των παραγωγών του και του λαού, και πρότεινε απαντώντας στο «λεφτά δεν υπάρχουν του υπουργού» να κοπούν τα εξοπλιστικά προγράμματα που αφορούν Νατοϊκές ανάγκες και να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ